ALBLASSERDAM – Drinkwaterbedrijf Oasen heeft zojuist (14.00 uur, 1 maart) besloten dat de leidingen in Alblasserdam dit jaar niet worden schoongespoeld. De prioriteit van het bedrijf gaat uit naar de plaatsen Alpen aan den Rijn en Krimpen aan den IJssel. Behalve dat u geen last heeft van de schoonmakerij heeft dit volgens het bedrijf geen vervelende gevolgen. Het was de bedoeling dat vanaf vandaag de leidingen in Alblasserdam schoongemaakt zouden worden. Op de valreep is besloten dat dit doorschuift naar volgend jaar, omdat het erg intensief werk is en de capaciteit van het bedrijf niet voldoende is om Alblasserdam erbij te nemen.Oasen spoelt de leidingen geregeld schoon als periodiek onderhoud van het waterleidingnet. Door met veel druk een grote hoeveelheid water door de leidingen te pompen, komt er ijzerafzetting los van de binnenwand. Door dit doorspoelen kunt u eenmalig water met een bruine kleur uit de kraan krijgen. Tijdens en vlak na de werkzaamheden kan korte tijd de druk op het waterleidingnet variëren. Ook kan het water tijdelijk een bruine kleur hebben. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid.