ALBLASSERDAM – 3 februari was Alblasserdam haast onbegaanbaar door spiegelgladde wegen. Achteraf gezien is dit een inschattingsfout geweest van ‘strooier’ Netwerk. Dat schrijft wethouder Ad Cardon in een brief aan het CDA. “Tijdens de inspectie om 05.00 uur werd er door het bedrijf geen gladheid geconstateerd.” Later bleek dit een onjuiste inschatting die leidde tot tientallen verkeersongelukken en valpartijen in het Damdorp. Klik op Read More om verder te lezen. Op deze site waren verschillende klachten binnengekomen dat de gemeente onvoldoende zou strooien op de wegen van en naar de scholen. Maar volgens Cardon is extra zoutstrooien bij scholen niet nodig: “De bereikbaarheid van scholen wordt door de huidige afspraken bij voldoende zout gewaarborgd.”

Tot slot zegt de wethouder toe dat er voortaan ook wordt gestrooid op de aanrijroute vanaf Cortgene naar de Fast Ferry. “Gezien het grote aantal gebruikers van dit vervoersmiddel is het college bereid de route mee te nemen in het gladheidbestrijdingsplan.”

Om inschattingsfouten als op 3 februari te voorkomen wordt er voortaan sterker gestuurd op Netwerk. Ook bekijkt de gemeente of inzet van eigen middelen mogelijk en effectief is. Tekst en foto zijn van Peter Stam.