ALBLASSERDAM – Nu de oude loodsen op het Oceanco- terrein in Alblasserdam deels tegen de vlakte zijn, reist bij veel Alblasserdammers de vraag: ‘Wat komt daar nu eigenlijk voor terug? Huizen of zo?’. Nee, er komen geen huizen. Allereerst komt er op deze locatie (Haven- Zuid is de officiële benaming voor dit gebied) de nieuwe brandweerkazerne. Deze moet eigenlijk volgend jaar (2011) al klaar zijn, maar de verwachting is dat dit begin 2012 wordt.

Verder worden alle wegen opnieuw ingericht zodat het allemaal wat beter begaanbaar wordt dan nu het geval is. En tot slot krijgt het gebied een toeristische functie…. Klik op Read More om verder te lezen. Er komt een groot parkeerterrein voor toeristen die in de toekomst via boten van Alblasserdam naar de molens van Kinderdijk gevaren kunnen worden. Ook kunnen zij vanaf een te bouwen transferium genieten van het uitzicht over Alblasserdam. Tekst en foto’s: Peter Stam

Zo moet het terrein bij Oceanco er uit komen te zien.