ALBLASSERDAM –  Gisteren (lees: maandag 22 februari) is Leny Sundquest – van Solingen overleden. Leny Sundquest was vanaf 2002 lid van de gemeenteraad van Alblasserdam namens het CDA. Leny heeft zich op vele manieren ingezet voor de Alblasserdamse samenleving. Ondanks haar ziekte bleef zij met hart en ziel betrokken bij haar werk en haar medemensen. Klik op Read More om verder te lezen.Geboren in  Amsterdam in het voorlaatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Na haar huwelijk met Jan Sundquest in 1968 kwam Leny naar Alblasserdam. Daar werden hun twee kinderen Jan en Joan geboren. Ze was actief in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Vanwege haar betrokkenheid bij het onderwijs, groeide bij Leny de belangstelling in politiek.

Ze is zeven jaar  voorzitter van de Raad voor het Opbouwwerk geweest. Deze functie sloot eigenlijk naadloos aan bij het opkomen voor de belangen van bewonersgroepen in het bijzonder en Alblasserdammers in het algemeen. Leny  is gedurende zeven jaar voorzitter van de ROWA geweest.  Vanwege haar christelijke achtergrond en de ideeën van de plaatselijke partij, voelde Leny zich aangetrokken tot het CDA.

Gisteren is er dus een eind gekomen aan een jarenlange strijd tegen de kanker. Ze heeft moedig haar raadswerk voortgezet ondanks alle moeite en strijd. Het college van B&W en de gemeenteraad zijn dankbaar voor wat Leny heeft betekend voor Alblasserdam en zullen haar missen. Leny is 65 jaar geworden; ze wordt op zaterdag 27 februari begraven. In verband met de begrafenis van Leny Sundquest gaat de politieke markt op zaterdag 27 februari in winkelcentrum Makado niet door.