ALBLASSERDAM – De tunnel onder de Noord is gisterenavond(lees: 19 februari) rond half acht korte tijd afgesloten geweest, omdat een vrachtwagen inclusief shovel van aannemer G.M. Damsteegt uit Oud-Alblas te hoog bleek om door te kunnen rijden. Toen het voertuig langs de sensoren vóór de brug reed begonnen de alarmen te rinkelen en knipperen. Rijkswaterstaat sloot daarop direct  alle rijbanen af zodat verkeer door de tunnel richting Alblasserdam niet mogelijk was. Niet veel later arriveerde de politie en twee medewerkers van Rijkswaterstaat om hulp te bieden. Zij hebben twee slagbomen voor de tunnel geopend, zodat de geschrokken chauffeur zijn weg via de brug over de Noord kon vervolgen. Zelf denkt de chauffeur dat het een foutje is dat alles werd afgesloten. “Ik rij hier zo vaak met de shovel en deze oplegger. Waarom dat ‘ie de andere keren niet te hoog was en nu wel is me een raadsel.” Foto’s en tekst zijn van Peter Stam. Klik op Read More voor meer foto’s.Meer: