ALBLASSERDAM – Kaasboer Bert den Dekker uit het Brabantse Wijk en Aalburg moet een half jaar de cel in. De rechtbank in Breda veroordeelde hem vorige week omdat hij op grote schaal de warenwet overtrad. Hij vervalste de zuiveletiketten en verkocht kaas die over de datum was voor goede, nieuwe kaas. De rechtbank vond hem een groot gevaar voor de volksgezondheid. Al jaren fluisterden de marktbezoekers tegen elkaar: “Wie kaas koopt bij Den Dekker, voelt zich de volgende dag niet lekker.”

Twee zoons van de kaasboer kregen werkstraffen van tachtig en honderd uur. Keer op keer verkocht de 54-jarige Den Dekker de afgelopen jaren op markten bedorven kaas en zuivelproducten. Klik op Read More om verder te lezen.

In 2006 dwong justitie hem al eens zijn handel een half jaar stil te leggen, maar daarna is hij volgens het Openbaar Ministerie weer op de oude voet doorgegaan.
Den Dekker is een van de grootste kaashandelaren van het land. Sinds de jaren tachtig breidde hij zijn “ambulante handel” snel uit. Op het hoogtepunt stond hij op meer dan honderd markten, vooral in het zuiden en midden van het land. De kwaliteit van zijn koopwaar ligt al jaren onder vuur. Den Dekker kreeg al celstraffen en hoge boetes voor het aanbieden van bedorven koopwaar. De 54-jarige man stond onder meer op de markt in Dordrecht, Papendrecht en Alblasserdam.