ALBLASSERDAM – Vanaf volgende maand krijgen de Alblasserdammers ‘zachter’ drinkwater. Dit brengt als voordeel met zich mee dat er minder wasmiddel nodig is om iets schoon te krijgen, maar ook dat warm waterapparatuur langer meegaat. Het koffiezetapparaat en de wasmachine leven bijvoorbeeld aanzienlijk langer.

Het water daalt in hardheid doordat drinkwaterbedrijf Oasen vanuit een ander gebied onthard water naar deze drie gemeenten transporteert. De hardheid van het water dat mensen uit de kraan krijgen zakt daardoor van 13,2 naar uiteindelijk ruim 9 graden Duits. Ook Papendrecht, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland genieten mee met… Klik op Read More om verder te lezen.

…de veranderingen. Al jarenlang komt het kraanwater voor deze drie dorpen uit zuiveringsstation De Put in Nieuw Lekkerland. Dat zuiveringstation heeft (nog) geen ontharding. Door de bouw van een nieuw pompstation in Hardinxveld-Giessendam en een aantal recente technische ingrepen in pompstation Alblasserdam is het nu mogelijk om onthard water vanuit Langerak naar deze regio te transporteren. In het pompstation wordt het ontharde water gemengd met het drinkwater uit zuiveringsstation De Put.