ALBLASSERDAM – Meer dan vijftig mensen uit de Vondellaan hebben afgelopen zaterdag (lees: 13 februari ) in plaats van de kachel hoger gezet, een warme trui aangetrokken. Toch stonden veel ‘warmetruiendragers’ flink te rillen toen ze zich voor de foto hadden verzameld op het voetbalveldje in de straat. ‘Maar dat hebben we er wel voor over,’ vertelt een klappertandende deelneemster. Het energiebesparende initiatief komt van Patrick van der Elst. Hij zet zich al lange tijd in voor een beter milieu en probeert met allerlei activiteiten zoveel mogelijk punten binnen te halen voor een klimaatfeest. Als hij voor 31 maart bij de meest milieubewuste straten van Nederland hoort, krijg hij een feestpakket opgestuurd met een budget van maximaal vijfhonderd euro voor eten en drinken. Op dit moment staat de 18-jarige student op de 36e plaats. “Dat is al veel en veel hoger dan vorig jaar,” vertelt Patrick. Het doel van de activiteiten is mensen bewust maken van de klimaatveranderingen en het milieu. Milieuwethouder Sjoerd Veerman (CDA) was ook aanwezig om de actie te steunen. Foto en tekst zijn van Peter Stam.