ALBLASSERDAM – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie drie aanhoudingen verricht na ongeregeldheden op straat na het sluiten van de horeca op de Dam. De politie was al met voldoende bezetting aanwezig in het centrum naar aanleiding van onrust tussen bezoekers in één van de horecagelegenheden. De politie hoefde niet in te grijpen, maar hield na sluitingstijd de vertrekkende bezoekers wel in de smiezen. Het was onrustig op straat, maar de politie kon voorkomen dat het escaleerde tussen verschillende personen. Twee jongens van 19 jaar uit Alblasserdam wilden met elkaar op de vuist gaan en werden om die reden aangehouden. Een derde plaatsgenoot van 18 jaar werd aangehouden omdat hij zich niet op vordering van de politie verwijderde. Alle drie werden meegenomen naar het politiebureau waar ze werden verhoord en ingesloten. Inmiddels zijn ze heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.