ALBLASSERDAM – Omdat het vannacht weer behoorlijk heeft gesneeuwd in Alblasserdam zou er eigenlijk flink gestrooid moeten worden met zout. Maar vanwege een groot tekort aan strooizout, strooit Netwerk alleen op de doorgaande routes (wegen en fietspaden) in Alblasserdam. Bewoners wordt verzocht extra voorzichtig te zijn en de snelheid in het verkeer aan te passen.

Door een landelijk tekort aan strooizout wordt het aanwezige zout beschikbaar gesteld aan Rijkswaterstaat voor het strooien van snelwegen. Het zout dat nog aanwezig is voor het strooien van de lokale wegen wordt zonodig aangelengd met zand. De zoutvoorraad zal naar verwachting medio februari weer worden aangevuld. Strooien gebeurt niet preventief, maar op basis van eigen schouwing, meldingen van de politie en berichtgeving van Meteo Consult.

Vanochtend heeft de gladde Van Hogendorpweg in Alblasserdam al voor diverse “slippertjes” en aanrijdingen gezorgd. (zie foto) Foto is gemaakt door Peter Stam