ALBLASSERDAM – Op dit moment van schrijven (zaterdag 30 januari 2009, om 16.00 uur) is de Noordtunnel bij Alblasserdam in beide richten al een uur afgesloten. Vallende ijspegels in de tunnel is de oorzaak. “Ook is een elektrotechnische storing ontstaan”, legt een woordvoerder van Rijkswaterstaat uit. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn op het moment van schrijven (lees: zaterdagavond 19.45 uur) nog steeds bezig met het verhelpen van het technisch ongemak….

De woordvoerder laat weten dat wordt verwacht dat de storing aan het eind van de avond of in de loop van de nacht is verholpen. Rijkswaterstaat heeft besloten de tunnel te sluiten nadat een ijspegel de voorruit van een automobilist had vernield. Na de sluiting ontstond een lange file richting Gorinchem. Geadviseerd wordt de brug over de Noord te nemen of gebruik te maken van de N3 en de A16. Foto: Peter Stam.