ALBLASSERDAM – Twee, nog onbekende, jonge mannen zijn gisteravond gewond geraakt bij een scooterongeluk op de kruising Pijlstoep/Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Volgens de bestuurster van de auto kwamen de jongens vol gas de Pijlstoep op, waardoor zij niet tijdig konden remmen en op de auto klapten.

Een geschokte getuige vertelt met walging in haar ogen: “Ik zag ze door de lucht vliegen. Die ene klapte op de voorruit en de ander klapte er bovenop. De jongen die onderop lag is er het ergst aan toe. Hij heeft open beenbreuken, hoofdwonden, opengeschaafde armen en zo te zien nog veel meer. Ik word misselijk als ik er naar kijk.”

Het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam (Overdag zitten deze artsen op de traumahelikopter) en het ambulance –en politiepersoneel hebben eerste hulp verleend. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk. Mogelijk is er alcoholgebruik in het spel. De bestuurster van de auto kwam, op wat kleine snij wondjes na, met de schrik vrij. Beide voertuigen zijn weg getakeld.