ALBLASSERDAM – Twee kalfjes zijn vannacht ternauwernood aan de dood ontsnapt doordat een oplettende voorbijganger de dieren opmerkte in de wetering aan het Boerenpad in Alblasserdam. De beesten zijn waarschijnlijk losgebroken en daarna in het ijskoude water beland. De brandweer wist de twee loeiende jonkies snel op het droge te krijgen. Even leek het er op dat één kalf de geest had gegeven. Het dier bleef versuft liggen, maar rende daarna plotseling zo hard weg dat hij in een andere, met ijsbedekte, sloot terecht kwam. Na een tweede reddingsactie van de  brandweer, werd het kalf alsnog gered en toevertrouwd aan de boer. Deze heeft zijn dieren verder verzorgd. Het is niet de eerste keer dat op deze plek dieren te water zijn gegaan. Op vier april dit jaar belandde op exact dezelfde plek ook al een kalfje in het water.