Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

ALBLASSERDAM – Jako Sterrenburg wordt voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022 in Alblasserdam lijsttrekker voor de ChristenUnie. Dat meldt de partij vrijdag 3 december in een persbericht, naar aanleiding van de digitale ledenvergadering op 2 december. Op de kandidatenlijst staan verder Bas Romeijn, Jeroen Heijkoop en Anita van Schijndel – Bol. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Emma Boomman werd winnaar van oktober.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Verloskundigenpraktijk De Bakermolen uit Alblasserdam presenteert de ‘Bakermolenbaby’s’ van de maand november 2021 op Alblasserdamsnieuws.nl. Bewonder al deze lieve baby’s! Alle ouders veel geluk gewenst met hun ‘kleintje’. Als aardigheidje kunnen bezoekers een stem uitbrengen. De baby met de meeste stemmen wordt dan ‘baby van de maand’ en wint een cadeaubon van vijftig euro voor een fotoshoot bij Familiegeluk uit Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM –  Een Mazda 5, die geparkeerd stond in de Beuklaan, ter hoogte van 27, in Alblasserdam, is deze week bekrast met de tekst ‘kk hoer’. De eigenaar van de auto is op zoek naar de dader. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De eigenaar vermoedt dat de bekrassing plaatsvond in de nacht van maandag 29 of dinsdag 30 november. “We vragen of degene die iets heeft gezien of camerabeelden heeft zich te melden bij de politie. Ook willen we de persoon die dit op zijn geweten heeft, vragen zicht te melden bij de politie. Het vervelende is dat deze schade niet door onze verzekering wordt vergoed,” aldus de eigenaar. Heeft u tips? Bel de politie op het nummer 0900-8844. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een oudere man is donderdagavond 2 december 2021 gewond geraakt nadat hij in de Van Vlietstraat in Nieuw-Lekkerland van 2 trappen viel. De man stond nabij zolder. Wat er misging, is nog niet duidelijk, maar de man viel eerst van de vlizotrap en daarna van een volgende trap en kwam op die manier op de begane grond terecht. Twee ambulances en een mobiel medisch team van de traumahelikopter werden opgeroepen voor hulp. De Nieuw-Lekkerlander is met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Foto: Twan Beukers.

ALBLASSERDAM  – De brandweer van Alblasserdam is donderdagmiddag 2 december 2021 uitgerukt voor een brandje in Bos Rijkee, ter hoogte van de Wilde Woutstraat in Alblasserdam. Iemand had gezien dat er iets in het bos brandde en had de brandweer gebeld. Toen de brandweer en politie ter plaatse kwamen, was het vuur al gedoofd. De kinderen die bij het vuurtje gezien waren, waren intussen ook al vertrokken. De brandweer een nacontrole gedaan. Er hoefde verder niet meer geblust te worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Tegenwoordig lijkt het wel alsof je het woord duurzaamheid overal terug hoort komen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De CO2-uitstoot is hoog en beetje bij beetje verwarmt de aarde. Kortom, de balans tussen milieu, mens en economie is licht verstoord. Om tussen die drie-eenheid balans te creëren, houden we ons bezig met alles dat duurzaam is. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – 31 december 2021 worden de bakkerij en de winkel van bakker Stam in Kinderdijk definitief gesloten. Dit heeft te maken met een groot tekort aan bakkers en met gezondheidsredenen, zo laat de bakkerij woensdag 1 december 2021 weten. Bakker Stam was bijna honderd jaar een begrip in de regio. In 1927 startte Nijs Stam in het huidige pand aan de Molenstraat in Kinderdijk. Nijs werd opgevolgd door Adri en Adri door de huidige Wim Stam (68). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK  – Bij jachthaven Overwaard tussen Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland zijn dinsdagmiddag 30 november 2021 vernielingen en inbraken gepleegd bij diverse bootjes. Anita Zwartbol meldt via Facebook: “Twee jongemannen zijn op heterdaad betrapt. De jongens hadden bij de jachthaven een bootje gestolen en daarna bij een groot aantal boten ingebroken en voor forse schade gezorgd.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Onderdelen van de skatebaan aan de Rembrandtlaan in Alblasserdam zijn afgelopen weekeinde met grof geweld vernield. Er is voor 6000 euro schade ontstaan, meldt burgemeester Jaap Paans dinsdagavond 30 november 2021 tijdens de gemeenteraadsvergadering. Jaco Brand van de SGP vroeg bij de ‘actualiteiten’ aandacht voor de vernieling. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse herdenking van de Mission Belle en haar bemanning gehouden langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Op 1 december 1943 crashte de B-17 G bommenwerper in de rivier de Lek. Hierbij kwamen 3 bemanningsleden om het leven. Ter nagedachtenis is in 2018 nabij de crashlocatie een monument onthuld langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vanaf 2022 wordt de bibliotheek in Alblasserdam boetevrij. Wie een boek vanaf die tijd te laat inlevert, hoeft niets extra te betalen. Het abonnementsgeld stijgt daarentegen wel met bijna twintig procent naar 57 euro per jaar voor een volwassene. Volgens Bibliotheek Aanzet is een boetevrije bibliotheek toegankelijker voor iedereen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM  – Met extra verkeerslichten en opstelstroken op de Staalindustrieweg moet het verkeer vanuit de bedrijventerreinen Nieuwland Parc en Hoogendijk in Alblasserdam beter doorstromen. Dit blijkt uit onderzoek dat een onafhankelijk adviesbureau in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd. Dat meldt de gemeente Alblasserdam in een persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Twee agenten zijn donderdagmiddag 25 november met hun dienstvoertuig frontaal op een bedrijfswagen gebotst. Het ongeval gebeurde rond 12.15 uur op het Oosteinde in Oud-Alblas. Vermoedelijk reden de agenten met spoed toen de aanrijding plaatsvond. De politiebus kwam na de botsing op de zijkant terecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In een berging bij een flat aan het Scheldeplein in Alblasserdam is woensdag 24 november 2021 bijna honderd kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat onder meer om shells, cobra’s en lichtkogels. De politie kwam het vuurwerk op het spoor dankzij een anonieme tip. In het totaal is er 98,2 kilo vuurwerk in beslag genomen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 22 november 2021 jongeren aangesproken op het gebruik van stepjes in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Het gebruik van ‘rollend materiaal’ is het winkelcentrum al langer een doorn in het oog. Zeker nu het buiten weer kouder wordt, neemt het gebruik van stepjes, skateboards, fietsen en hoverboards toe in het winkelcentrum. Dit is verboden. “Het heeft helaas al geleid tot een botsing met een hele nare val,” meldt het Makado. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.