Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

OUD-ALBLAS / NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft afgelopen week in Oud-Alblas en in Nieuw-Lekkerland in het totaal dertien kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat melden de wijkagenten van Molenlanden op Instagram. De vuurwerkbezitters krijgen een boete. De politie bedankt de mensen die meldingen over het vuurwerk hebben gemaakt. In het totaal werden vijf adressen bezocht; bij een aantal adressen werd vuurwerk gevonden. “Wij hopen dat dit weer scheelt in de overlast,” aldus de wijkagenten. Melden van vuurwerkoverlast kan bij de politie via het nummer 0900-8844. Voor heterdaad vernielingen mag direct 112 worden gebeld.

OUD-ALBLAS – Twee personenauto’s zijn maandag 5 december 2022 op elkaar gebotst op de N214 bij Oud-Alblas. Vermoedelijk reed één van de twee bestuurders door het rode verkeerslicht op de kruising ter hoogte van de carpoolplaats. Aan de beide auto’s ontstond flinke schade. De inzittenden bleven ongedeerd. Tijdens de afhandeling van het ongeval werd een deel van de weg afgezet. De politie en een weginspecteur van de provincie kwamen ter plaatse voor hulp. Een bergingsbedrijf heeft de twee beschadigde auto’s van de weg gehaald. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een brandgang en een deel van de Johan de Wittstraatstraat in Alblasserdam stond maandag 5 december 2022 vol rook. De oorzaak bleek een pelletkachel te zijn. De rook kwam via de onderkant en bovenkant van de pijp eruit. De bewoner was op dat moment niet thuis. Omstanders belden de brandweer. Brandweer Alblasserdam en brandweer Papendrecht werden opgeroepen. Ook de politie kwam ter plaatse. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De 74-jarige man die in de nacht van 1 op 2 december 2022 werd neergeschoten in een woning aan de Puntweg in Kinderdijk ligt nog steeds in het ziekenhuis en zijn toestand is ‘onveranderd slecht’, zo meldt de politie zaterdagavond 3 december. Een groot team van rechercheurs zit op de zaak en onderzoekt wat zich die nacht precies heeft afgespeeld. Het is de politie er alles aan gelegen om zo snel mogelijk de dader (s) te pakken, maar daarvoor heeft de politie de hulp van burgers heel hard nodig. Onder meer schippers en Ridderkerkers wordt om hulp gevraagd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie en de brandweer zijn vrijdagmiddag 2 december 2022 met spoed uitgerukt voor een gaslekkage in bedrijfsverzamelgebouw De Plantage in Alblasserdam. In één van de winkels lekte gas uit een cv-ketel. De cv-installatie werd uitgeschakeld, waarmee de lekkage ook stopte. Later kwam netbeheerder Stedin ter plaatse om naar de situatie te kijken. Een monteur gaat de cv nakijken en repareren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Organisatie De Zonnebloem organiseert woensdag 7 december 2022 een muziekavond in landvast. Het Alblasserdamse koor De Klinkers treedt op. De gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem zijn uitgenodigd, maar de organisatie hoopt dat er ook nieuwe mensen met een (lichte) lichamelijke beperking langskomen, om zodoende op een ongedwongen manier kennis te kunnen maken met De Zonnebloem. De inloop van de muziekavond start om 18.30 uur. Het concert begint om 19.00 uur en het duurt, met een pauze, tot 20.30 uur. De kosten bedragen 10 euro. Opgeven kan via Petra ter Laak via het nummer 06-10598945. De Zonnebloem Alblasserdam is er voor iedereen met een lichamelijke handicap.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Marktslagerij Bakker heeft aanstaande maandag, 5 december 2022, drie speciale acties op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. Voor iedere klant is er namelijk een gratis rookworst. Verder kost de kipfilet en kipdijfilet maar 10 euro voor een kilo en rundergehakt en half-om-gehakt kost die dag ook 10 euro voor een kilo. (alle gewichten mogelijk). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De politie is een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) met 20 rechercheurs gestart in Kinderdijk, naar aanleiding van de schietpartij in de nacht van donderdag op vrijdag 2 december 2022. Bij de schietpartij, in een woning aan de Puntweg, raakte een 74-jarige man uit Overijse (België) zwaargewond. In de woning was ook de 75-jarige bewoonster aanwezig; zij is ongedeerd gebleven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De hulpdiensten zijn vrijdag 2 december 2022 massaal uitgerukt naar een sloot langs de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam, nadat in de sloot een skelter was aangetroffen. Omdat niet uit te sluiten was dat er in het water ook nog een persoon zou liggen, rukten de brandweer, politie, ambulancedienst en duikers uit. Ook het oppervlaktereddingsteam van brandweer Nieuw-Lekkerland kwam met spoed ter plaatse. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is vrijdagochtend 2 december 2022 met spoed uitgerukt voor een melding over een autobrand in een garage van appartementencomplex Rivierstaete aan de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. In een garage stond een rokende auto. Door een technisch defect was er onder de motorkap een onderdeel, mogelijk de startmotor, gaan smeulen. De brandweer hoefde niet te blussen. Het loskoppelen van de accu was voldoende. De auto wordt binnenkort nagekeken door een monteur om te zien wat er nu precies is misgegaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 20-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is vrijdagochtend 2 december 2022 met zijn fiets ten val gekomen op het Kortland in Alblasserdam. De man maakte een flinke smak en leek even verminderd aanspreekbaar te zijn. Een omstander belde 112. Politie, ambulance en traumahelikopter werden opgeroepen voor hulp. De jongeman is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De inzet van de helikopter werd nog voor de landing geannuleerd. De Nieuw-Lekkerlander is door de politie thuisgebracht.

KINDERDIJK – Een oudere man is in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december 2022 gewond geraakt in een woning aan de Puntweg in Kinderdijk. De hulpdiensten kregen rond 00.30 uur een telefoontje dat het goed mis was in de villa op het Drierivierenpunt. Meerdere ambulances, het Mobiel Medisch Team en diverse politiewagens werden naar Kinderdijk gestuurd. Voor de veiligheid moest het ambulancepersoneel blijven wachten op de Veerdam, totdat de politie het sein gaf dat het veilig genoeg was om naar de betreffende woning te komen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een automobiliste is donderdag 1 december 2022 met haar voertuig tegen een busje gereden in Nieuw-Lekkerland. Het ongeval gebeurde in de scherpe bocht op de Planetenlaan. De auto raakte total loss en het busje is mogelijk ook total loss. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. De weg was enige tijd afgesloten. Twee bergingsauto’s kwamen ter plaatse om de voertuigen van de weg te halen. Wat er misging, waardoor de bestuurster op de andere weghelft terecht kwam, is niet bekend. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het ereveld met de vijf oorlogsgraven op de begraafplaats De Oude Torenhof in Alblasserdam is het afgelopen jaar volledig vernieuwd en opgeknapt. Deze week onthulden leden van het 4-11 mei-comité in Alblasserdam, samen met de burgemeester en wethouders, een met staal omrande cirkel in het midden van het grasveld. In deze cirkel liggen gedenksteentjes uit de 75-jarige Holocaustherdenking in januari 2020. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Kinderen van de Ds. J. Beukelmanschool in Alblasserdam hebben deze week in de buurt van hun school, op de Plantageweg, geld gevonden. De kinderen geven het briefgeld graag terug aan de rechtmatige eigenaar. De eigenaar kan zich melden bij de Beukelmanschool of via info@alblasserdamsnieuws.nl