Advertentie
Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

NIEUW-LEKKERLAND – Zorgboerderij Eben-Haëzer aan de Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland houdt zaterdag 21 mei 2022 een open dag. In de ochtend kwamen al honderden mensen langs voor een bezoek. Er is onder meer een actiemarkt met patat, broodje hamburger en frikandel, ijs, fruit, bakkersartikelen, kaarten, boeken en kraamcadeautjes. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdagochtend 21 mei 2022 zijn bij de Ichthusmarkt en de Adullamverkoping van start gegaan in Alblasserdam. De markt bij de Ichthuskerk op het Scheldeplein duurt tot 15.00 uur en de markt voor Adullam op het Ds. Toesplein duurt tot 14.30 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het bedrijf De Haan aan de Edisonweg in Alblasserdam bestaat vrijdag 20 mei 2022 precies 245 jaar. Hier werd vrijdagochtend, in het ‘museumkamertje’ van het verhuisbedrijf feestelijk bij stilgestaan. Aanwezig waren Wim de Haan, van de zevende generatie De Haan, zijn vrouw Riet, algemeen directeur Wouter Hijzen, burgemeester Jaap Paans en bedrijvencontactfunctionaris Marianne Vogelenzang. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM -Wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam heeft vrijdag 20 mei 2022 het officiële startsein gegeven voor de ingebruikname van het grootste zonnedak van Zuid-Holland. De zonnepanelen zijn geplaatst op het dak van het nieuwe distributiecentrum van Goodman Alblasserdam Logistics Centre op het industrieterrein in Alblasserdam. Het distributiecentrum, ontwikkeld door logistiek vastgoedontwikkelaar en -belegger Goodman omvat meer dan 33.000 m2 aan zonnepanelen. Dit is gelijk aan vijf voetbalvelden en kan jaarlijks 2.000 huishoudens van stroom voorzien, meldt het bedrijf in een persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Er is vrijdag 20 mei 2022 meer duidelijk geworden over de oorzaak van het ongeval op de Edisonweg in Alblasserdam. Volgens het Openbaar Ministerie reed de 24-jarige automobilist uit Papendrecht die nacht met een veel te hoge snelheid door het rode verkeerslicht, waardoor twee vrouwen van 18 en 19 jaar oud werden aangereden en zijn overleden. De Papendrechter wordt daarom doodslag ten laste gelegd. Dit is bij verkeersongevallen de zwaarste beschuldiging in het strafrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool Het Kompas in Alblasserdam hebben op vrijdag 20 mei 2022 zes kilometer gewandeld met zes liter water in een rugzak. Dit deden ze niet in het kader van extra beweging op de basisschool, maar om geld op te halen voor de stichting ‘Wandelen voor water’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Arjan van Es van de Coop Supermarkt op het Scheldeplein in Alblasserdam viert deze maand het veertigjarig jubileum van de supermarkt. Precies veertig jaar geleden openden Kees en Stiena van Es, de ouders van Arjan, hun supermarkt ‘Versmarkt De Touwbaan’ en een aantal jaren later namen ze de Centra-supermarkt op het Scheldeplein over van familie Van Es. In 2001 nam zoon Arjan de winkel op het Scheldeplein over. Kopak, zoals de winkel toen heette, werd Coop Compact. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam heeft op 17 mei 2022 de anterieure overeenkomst getekend met Polderstraat Alblasserdam BV voor woningbouw op het terrein van de voormalige manege aan de Polderstraat. In deze overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over financiën, taken van gemeente en ontwikkelaar en de voortgang van het bouwproject. Het is de bedoeling dat er op het terrein 47 woningen worden gebouwd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM  – De 20-jarige vrouw uit Alblasserdam en de 12-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht die 6 mei 2022 ernstig gewond raakte bij een schietpartij op zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel in Alblasserdam zijn weer thuis. Ze zijn nog niet volledig hersteld, maar zijn goed genoeg om thuis verder op te knappen. De gewonden werden geraakt door kogels die werd afgeschoten door de 38-jarige ex-cliënt John S. uit Oud-Alblas. Ook een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 16-jarig meisje werden beschoten. Zij overleefden dit niet. De verdachte heeft inmiddels bekend dat hij het was die verantwoordelijk is voor de schietpartij en voor de dood van een 60-jarige man uit Vlissingen op 4 mei. John S. wordt komende donderdag voorgeleid aan de raadkamer.

ALBLASSERDAM – Komend weekend worden de Speedo Jaargangfinales in Leiden gehouden. Deze wedstrijd is een Nederlands Kampioenschap voor minioren.  Hierbij kunnen de beste 18 minioren van Nederland  zich plaatsen voor een bepaalde zwemafstand. Fien Provily en Jordan Neyhoft van zwemvereniging Wiekslag uit Alblasserdam hebben zich hiervoor geplaatst. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam is bekend. Dat meldt de gemeente Alblasserdam maandag 16 mei 2022 in een persbericht. Ramon Pardo en Marten Japenga zijn de wethouders die respectievelijk voor D66 en de ChristenUnie in het college stappen. Margreet de Deugd (CDA) en Freek De Gier (VVD) waren al eerder door de fracties bekend gemaakt. Het nieuwe college zal 2 juni 2022 geïnstalleerd worden en aan de slag gaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 28 mei 2022 wordt er in het recreatiegedeelte (op het strandje) van het Lammetjeswiel een kleinschalige obstacle experience georganiseerd voor kinderen/jongeren vanaf 10 tot en met 17 jaar en hun ouders. De organisatie van deze obstacle experience ligt geheel in handen van een groep jongeren (Young Leaders). Zij hebben hiervoor de samenwerking gezocht met Young Lions die in het verleden diverse obstakelruns hebben georganiseerd. De Young Leaders onlangs een 10-weekse training afgrond en deze obstacle experience is de eindopdracht van deze training. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt zaterdag 21 mei 2022 de jaarlijkse Ichthusmarkt gehouden. Er worden die dag allerlei tweedehands spullen aangeboden. Verder is er eten en drinken en zijn er bloemen, planten, boeken en spelletjes te koop. Nieuw tijdens de Ichthusmarkt is dit jaar de kinderkleedjesmarkt op het Scheldeplein langs de winkels. Voor vijf euro is er een plekje te huur op de rommelmarkt. Aanmelden als verkoper kan via ichthusmarkt@outlook.com De markt start om 09.00 uur en is om 15.00 uur afgelopen.

ALBLASSERDAM – Afgelopen dinsdag had Atletiekvereniging AAA in Alblasserdam bijzondere gasten. Speciaal op verzoek van Carin van Zwienen, bestuurslid van AAA, waren “Running Blind” en trimgroep ABC te gast om een clinic te geven aan lopers en trainers over het samen hardlopen ( buddy-en) met visueel beperkte medelopers. Running blind is de organisatie die in Nederland mensen met een visuele beperking aan het sporten wil krijgen. Hardlopen is daar één mogelijkheid voor. “Ik ben binnen 5 weken van een normaal gezichtsvermogen naar zeer beperkt zicht gegaan waardoor heel veel dingen die ik tot die tijd normaal vond niet meer mogelijk waren. Ik heb heel veel ontspanning kunnen vinden door hard te lopen met een ziende buddy.” Aldus Joost van Gent van Running Blind. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 21 mei organiseert muziekvereniging Excelsior Alblasserdam een uitwisselingsconcert. Hiervoor is Chr. Muziekvereniging Sursum Corda uit Rijsoord uitgenodigd. Het concert vindt plaats in de Elthetokerk, Blokweerweg te Alblasserdam en begint om 20.00 uur. Om 19.30 uur gaat de zaal open. Beide orkesten geven een optreden en zijn heel blij om weer na erg lange tijd een concert te kunnen geven. Het concert is laagdrempelig en gratis; iedereen is van harte welkom voor een avondje heerlijke muziek. Het programma is afwisselend; koraalmuziek, musicalmuziek, marsmuziek en popliedjes. Voor ieder wat wils. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.