Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse avondvierdaagse is donderdagavond 24 juni 2022 afgesloten met het defilé door het dorp. De ruim 1100 deelnemers verzamelden op het korfbalveld bij CKC Kinderdijk en liepen daarvandaan een route door het dorp. Onderweg stonden honderden mensen. Kinderen ontvingen snoep. Verder kregen de deelnemers bij aankomst op het Scheldeplein een medaille voor hun deelname. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Na 52 jaar stopt Automobielbedrijf Schouten B.V. per 30 juni 2022 met het bedrijf aan de Kelvinring in Alblasserdam en daarbij haar Toyota-activiteiten. De Toyota verkoop- en serviceactiviteiten en het personeel worden overgenomen door de reeds bestaande vestigingen van Louwman Toyota in Rotterdam en Dordrecht. De locatie in Alblasserdam krijgt een andere bestemming. Wat deze bestemming wordt, is nog niet bekend. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op het Cortgene in Alblasserdam zijn vrijdagmiddag 24 juni 2022 twee personenauto’s op elkaar gebotst. De bestuurder van de achterste auto botste tegen de auto voor hem. De bestuurder van de voorste auto, een 42-jarige man uit Alblasserdam, stond stil om af te slaan naar de parkeerplaatsen. De bestuurder erachter zag dit te laat. De politie en de ambulancedienst kwamen ter plaatse voor hulp. De veertiger is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het water van de buitenhaven nabij de rivier de Noord in Alblasserdam is vrijdag 24 juni 2022 opnieuw vervuild geraakt. Op het water drijft een olieachtige substantie. Rijkswaterstaat heeft daarom speciale olieworsten in de haven gelegd om daarmee de vervuiling af te vangen. Als deze oliebooms verzadigd zijn, worden ze door een aannemer afgevoerd. De worsten blijven liggen, totdat de vervuiling is verholpen. Eind mei werd de haven ook al afgesloten in verband met een vervuiling. Toen was er vermoedelijk bilgewater in de haven terechtgekomen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM -De brandweer is donderdagavond 23 juni 2022 opnieuw uitgerukt voor brand in de oude loods op het Merconterrein aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam. “Daar waar gisteren het kantoorgedeelte in brand stond, stond nu weer afval in brand. De restproducten die er van gisteren nog stonden, zijn waarschijnlijk weer in brand gestoken,” aldus een woordvoerder van de brandweer. Na ruim een half uur was de brand onder controle en ging de brandweer terug naar de kazerne. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In het voormalig kantoorgedeelte van de oude Merconloods aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam is woensdagavond 22 juni 2022 brand uitgebroken. Er werd opgeschaald naar middelbrand. Er werden twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Bij de brand kwam veel rook vrij. De West-Kinderdijk werd door de hulpdiensten deels afgesloten. De West-Kinderdijk is inmiddels weer vrijgegeven voor verkeer. Een deel van de dakconstructie van het pand wordt gesloopt. Dit vanwege nabluswerkzaamheden. Hiervoor is een kraan aanwezig. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De gemeenteraad van Alblasserdam heeft dinsdagavond 21 juni 2022 unaniem gekozen zwembad Blokweer te behouden voor het dorp. De raad heeft ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om twee mogelijkheden uit te werken. Het gaat om het herstellen van de zwembadbak of het vervangen van de huidige RVS-bak door een betonnen bak. Ook heeft de raad geld beschikbaar gesteld om voorbereidingen te treffen die voor beide oplossingen nodig zijn. In september kiest de raad voor één van de twee oplossingen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Maandagmiddag 20 juni 2022 heeft wethouder van cultuur, Margreet de Deugd, in de oudheidkamer van De Historische Vereniging West-Alblasserwaard op het Cortgene 3 in Alblasserdam een boekje uitgereikt gekregen, dat is getiteld: De ontwikkeling van de gemeente Alblasserdam tussen 1919 en 2020. Het is een jubileumuitgave van de Historische Vereniging, die in oktober 2021 veertig jaar bestond. Alle leden ontvangen met het Kwartaalblad van de vereniging in juni dit jaar het boekje. Daarin zijn een achttal artikelen gebundeld die vanaf juni 2020 t/m januari 2022 in de verenigingsbladen zijn gepubliceerd. Toegevoegd zijn enkele verhalen, die een blik op het verleden werpen, plus plattegronden en het eerste ontwerp van het raadhuis in 1943. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vanaf 25 juni 2022 zijn de Zomerpaspoorten online te koop die gebruikt kunnen worden bij de deelname aan activiteiten die in de zomervakantie georganiseerd worden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar in Alblasserdam. De organisatie is in handen van het ABC-team, met ondersteuning in de stuurgroep van Natuurlijk Alblasserdam, Scouting Alblasserdam en Jeugdland Alblasserdam. Samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit Alblasserdam organiseren ze het zomerevenement. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM  – De eigenaresse van een auto die geparkeerd stond in de Maasstraat in Alblasserdam is op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor de schade aan haar auto. De auto werd maandagavond geparkeerd en dinsdagmiddag 21 juni 2022 ontdekte de eigenaresse dat er flinke schade is ontstaan aan haar voertuig. “Ik zoek ooggetuigen die wellicht gezien hebben wie of welke auto, busje, aanhangwagen er tegen mijn auto heeft gezeten. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats ter hoogte van de Maasstraat 14 nabij Maasplein/Scheldeplein. Er lijkt een soort gips op gezeten te hebben, maar eronder nog flinke krassen en wat deuken.” Heeft u tips? Laat het weten via info@alblasserdamsnieuws.nl of 0640092253. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland heeft dinsdag 21 juni 2022 afscheid genomen van juffrouw Mieneke Jansen. De Rotterdamse juf heeft bijna 25 jaar lesgegeven op de school in Nieuw-Lekkerland en was in het totaal zo’n 44 jaar actief in het onderwijs. Juf Jansen arriveerde dinsdagochtend in een oldtimer en werd op het schoolplein welkom geheten door zingende kinderen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse avondvierdaagse is maandag 20 juni 2022 met ruim 1100 ingeschreven deelnemers van start gegaan. De startseinen voor de tochten van 2,5, 5 en 10 kilometer werden gegeven door burgemeester Jaap Paans. Honderden vrolijke mensen trokken in rijen door het dorp. De start en finish waren op het Scheldeplein. Bij terugkomst ontvingen de deelnemers een stappenteller. Dinsdag, woensdag en donderdag worden er opnieuw routes door het dorp gelopen. Donderdag start het defilé om 19.30 uur op Sportpark Molenzicht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagmiddag 20 juni 2022 een 56-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van bedreiging en het rijden onder invloed van alcohol. Halverwege de middag ontstond er gedoe bij één van de flats aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam. De 56-jarige man zou daarbij twee mensen hebben bedreigd. Niet veel later zag een agent de betreffende man op een scooter door het dorp rijden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de beruchte bocht op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam is het maandagmiddag 20 juni 2022 weer misgegaan. Een paarse Volkswagen vloog uit de bocht, ramde twee paaltjes en reed daarna door. Het is het zoveelste ongeval op dit deel van de Oost-Kinderdijk. De politie en de gemeente zijn ter plaatse geweest. De gemeente heeft de brokstukken meegenomen en de politie heeft het verhaal van de buurtbewoners aangehoord. De automobilist wordt verzocht zich alsnog even bij de politie te melden via het nummer 0900-8844. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

STREEFKERK – Een automobilist is maandagmiddag 20 juni 2022 lichtgewond geraakt bij een botsing op de Middenpolderweg tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. De man haalde twee auto’s en een vrachtwagen in, maar had niet of te laat door dat daarvoor een trekker reed die ging afslaan. De auto botste in de zijkant van de afslaande trekker. Politie, brandweer en de ambulancedienst werden opgeroepen voor hulp. De automobilist hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis en was ‘slechts’ lichtgewond. De bestuurder van de trekker kwam met de schrik vrij. Door de botsing ontstond er een gat in de dieseltank van de tractor. Hierdoor kwam brandstof op de weg terecht. Het wegdek is inmiddels gereinigd. Foto’s: Twan Beukers en Peter Stam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.