Advertentie
Alblasserdamsnieuws.nl - Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving… Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

ALBLASSERDAM –  De lokale afdeling van D66 in Alblasserdam heeft Ramon Pardo gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in Alblasserdam. Het uiteenvallen van de coalitie in het dorp geeft wat Pardo betreft aan dat mensen toe zijn aan een ‘nieuwe wind’ in het dorp. “Het is nu echt tijd om de behoudendheid los te laten,” stelt Pardo in een persbericht, verwijzend naar de keuze van de SGP om uit de coalitie te stappen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Peter van der Spoel uit Alblasserdam organiseerde afgelopen zaterdag voor de negende keer een schoonmaakactie in het dorp. Hij wist weer 115 vrijwilligers te enthousiasmeren om er met een grijper, een vuilniszak en handschoen op uit te trekken en het zwerfvuil in Alblasserdam op te ruimen. De oudste deelnemer was 75 jaar en de jongste was nog maar drie jaar oud. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een aantal kinderen heeft woensdag 23 juni 2021 in de Polderstraat in Alblasserdam een boot gesloopt. Dat meldt de booteigenaar. “De ramen werden eruit getrapt, het houtwerk is vernield en de zeilen zijn in de sloot gegooid. De vernieling is vastgelegd op een beveiligingscamera,” aldus de eigenaar. De eigenaar van de boot komt graag in contact met de kinderen en hun ouders om dit op te lossen. Update:één van de ouders heeft zich gemeld. Inmiddels hebben de vier kinderen bekend en zal de schade vergoed gaan worden. 

ALBLASSERDAM – De politie en de brandweer zijn woensdagavond 23 juni 2021 met spoed naar de hallen van Mercon -Kloos aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam gereden voor melding over een brand in een loods. Er bleek in de loods op het gedeelte van Kloos zaagsel in brand te staan. De brandweer had het brandje snel onder controle. In de afgelopen jaren is de brandweer al vele malen uitgerukt voor brandmeldingen in en om de bedrijfspanden. Het is de bedoeling dat de hal op het gedeelte van Kloos in de komende maanden tegen de vlakte gaat. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Supermarkt Plus Van Holten aan de Sportlaan in Alblasserdam bestaat aanstaande zaterdag twee jaar. En dat willen de supermarktondernemers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo krijgen honderd willekeurige klanten die vrijdag 25 of zaterdag 26 juni 2021 de winkel bezoeken, een cadeau mee naar huis. Vrijdag worden de eerste vijftig cadeaus gegeven en zaterdag de andere vijftig. Verder worden er gratis artikelen weggegeven aan klanten die 25 euro of meer besteden en aan klanten die 50 euro of meer uitgeven bij Plus Van Holten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

DORDRECHT / ALBLASSERDAM – Bij afvalverwerker HVC aan de Baanhoekweg in Dordrecht is woensdag 23 juni 2021 brand uitgebroken in een koeltoren die ontmanteld werd. Bij de brand kwamen dikke zwarte rookwolken vrij die in Alblasserdam, Kinderdijk, Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland zichtbaar waren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens werkzaamheden in de Zeilmakersstraat, aan de achterkant van winkelcentrum Makado in Alblasserdam, is woensdag 23 juni 2021 een gasleiding kapot getrokken. Het gas kwam met kracht uit de hoofdgasleiding. De leiding heeft een doorsnede van 11 centimeter. De brandweer schaalde op naar middel hulpverlening. Nabij de BSO, het Makado en de Nedersassen werden metingen verricht. Ontruimen was niet nodig. Netbeheerder Stedin wist de lekkage snel te verhelpen door de gaspijp aan beide zijden af te sluiten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Na de succesvolle première vorig jaar, zijn er in de komende zomervakantie van 2021 opnieuw  tal van activiteiten te beleven voor de jeugd in Alblasserdam in het kader van het Zomerpaspoort. Jeugdland Alblasserdam – initiatiefnemer van de eerste editie – en het ABC-team organiseren samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit Alblasserdam meer dan 100 activiteiten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam kunnen zes weken lang hieraan meedoen. Vanaf 5 juli 2021 gaat de online verkoop van het Zomerpaspoort van start. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Een man is maandagochtend 21 juni 2021 gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in één van de hallen bij scheepsbouwer IHC aan de Smitweg in Kinderdijk. De man kwam rond 07.45 uur ten val op een zogenoemde sectie van een schip. De ambulancedienst en het mobiel medisch team van de traumahelikopter werden opgeroepen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In een tussenwoning aan de Frederik Hendrikstraat is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 juni 2021 brand uitgebroken. De brand ontstond op de zolder van de woning. Al snel werd de brand uitslaand en inmiddels is het vuur overgeslagen naar de naastgelegen woning, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / REGIO – In de regio Drechtsteden Buiten zijn in de afgelopen weken al zeker vijf ouderen de dupe geworden van een nieuwe vorm van oplichting. “Oudere mensen, veelal wonend in bejaardencomplexen, worden via de telefoon gebeld. Zogenaamd door de bank. Met dat ze gebeld worden, wordt er aangegeven dat er iemand aan de deur komt. En die persoon staat er dan ook daadwerkelijk in bepaalde gevallen,” vertelt een medewerker van de politie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Eén van de Kinderdijkse molens stond deze week in de vreugdestand. In de wieken hingen twee tassen en er waren dubbele vlaggen te zien. “De tweeling van Familie De Vries is geslaagd,” laat Cees Put, die bovenstaande foto maakte, per mail weten.

ALBLASSERDAM – Schaap Nora van de Alblasserdamse kinderboerderij is overleden. Het dier laat twee lammetjes achter. Het schaap is volgens Karin Müllenberg van de kinderboerderij overleden, nadat er verkeerd voedsel over het hek is gegooid. Karin: “Na twee weken zeer intensieve zorg, meerdere veearts bezoeken en dwangvoeren, heeft Nora het helaas niet mogen redden. Wij merken steeds vaker dat er voedsel over het hek wordt gegooid. Dit is echt niet de bedoeling. Onze dieren kunnen hier dood aan gaan. Helaas is dit niet de eerste keer dat dit gebeurd is.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen weekeinde werd ‘s nachts een grap uitgehaald met de winkelwagentjes van Albert Heijn. De wagentjes werden losgemaakt en op elk parkeervak op het Wilgenplein in Alblasserdam werd een wagentje gezet.

Foto: Tanja van Horssen.

 

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 22-jarige vrouw uit Papendrecht is vrijdagmiddag 18 juni 2021 gewond geraakt, nadat zij onderuit ging met een bromscooter die zij een dag eerder aanschafte en op haar naam zette. De vrouw reed over de Oude Torenbrug en ging in de bocht rechtdoor. Ze schoot over de wegafscheiding en kwam op het fietspad ten val. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.