Advertentie
Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

ALBLASSERDAM – De traumahelikopter is donderdagavond 23 september 2021 geland op het speelveld langs het Buitenpad in Alblasserdam. Het Mobiel Medisch Team (MMT), dat met de helikopter vanuit Rotterdam naar Alblasserdam vloog, werd ingezet voor een medische noodsituatie in een woning aan de Zeelt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie naar de reeks ernstige incidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht heeft de politie donderdag 23 september 2021 een vierde aanhouding verricht. Dit keer gaat het om een 25-jarige Amsterdammer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Bijna veertig gasten van stichting De Zonnebloem, met name senioren, hebben woensdag 22 september 2021 deelgenomen aan een middagje bingoën in De Klok aan de Molenstraat in Kinderdijk. Vorige maand gingen de uitnodigingen de deur uit in Alblasserdam. Veel ouderen keken naar de bingomiddag uit, omdat er sinds het gedoe rondom het coronavirus geen activiteit meer heeft plaatsgevonden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politiehelikopter heeft woensdagmiddag 22 september 2021 een half uur boven Alblasserdam gehangen. Dit had te maken met een auto die in een weiland nabij de Blokweersche Kade stond, zo meldt een woordvoerster van de politie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De woning aan De Boezem en de woning aan de Merelstraat in Alblasserdam, die in augustus door de gemeente werden gesloten, blijven dicht tot 18 november 2021. Dat meldt de gemeente Alblasserdam woensdag 22 september 2021 in een persbericht. Ook de andere maatregelen zoals het aanwijzen van Alblasserdam als veiligheidsrisicogebied blijven van kracht. In de afgelopen maand zijn op diverse plekken in het dorp extra opvallende en verborgen camera’s geplaatst. Ook deze blijven voorlopig staan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Deze maand werd in Alblasserdam gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. Vrijwilligers gingen langs de deuren om geld in te zamelen. De collecte heeft een bedrag opgebracht van in het totaal 14.399,64. Nooit eerder was dit bedrag zo hoog. De opbrengst bestaat uit 10.165,64 euro die aan de deur is opgehaald met de collectebussen, 1.709,50 euro via de persoonlijke QR-codes en 2.524,50 euro met de online collectebussen via Whatsapp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 9 oktober 2021 wordt in het Lammetjeswiel in Alblasserdam een hondenduik gehouden. Dit wordt gedaan om te vieren dat vanaf oktober het water, strand en recreatiegebied weer toegankelijk is voor honden. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom bij het strandje. Om 10.30 uur vindt de officiële duik plaats. Voor mensen die zich vooraf aanmelden, is er een goodiebag en hondensnack beschikbaar. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een feestelijk èn een emotioneel moment, afgelopen zaterdag, 18 september 2021, op de rotonde aan de Randweg / Plantageweg in Alblasserdam. Daar werden door burgemeester Jaap Paans en kunstenaar Roel Teeuwen twee koperen platen gemonteerd op het kunstwerk De Vier Windstreken. Dit gebeurde in het bijzijn van familieleden en van mensen van de historische vereniging. Op de platen staan de namen van Ruud Boele en mevrouw Dullemeijer-Smit. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij de Alblasserdamse kinderboerderij aan de H. J. de Haanstraat in Alblasserdam wordt zaterdag 9 oktober 2021 een sprookjesfeest gehouden. De start is om 10.00 uur en het duurt tot 16.30 uur. Een activiteitenkaartje kost 3 euro. Er is een springkussen aanwezig, de kinderen kunnen geschminkt worden en er zullen veel leuke activiteiten te doen zijn in het thema van verschillende sprookjes. Ook zijn er suikerspinnen en broodjes hamburger te koop. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS-  Per 1 oktober 2021 start ‘Stichting Peperhoeve Wonen’ in Oud-Alblas een wooninitiatief voor 10 personen met een verstandelijke beperking welke begeleiding en zorg nodig hebben. De Peperhoeve is een stichting, die grotendeels afhankelijk is van donaties daarom zijn ouders van de bewoners van het huis opzoek naar donateurs.  Twee van de bewoners zijn Sem en Nino. Sem (20 jaar) en Nino (23 jaar) beide jongemannen hebben het syndroom van down. Beiden wonen momenteel nog thuis, maar zien er heel erg naar uit om een eigen plekje te krijgen binnen dit wooninitiatief. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens de tiende opruimactie, die afgelopen zaterdag in Alblasserdam werd gehouden, hebben 107 mensen meegedaan. 23 deelnemers deden voor het eerst mee aan de actie Alblasserdam Schoon, waarbij zwerfvuil in het dorp werd opgeruimd. “Het was schitterend mooi weer en hartverwarmend om al die enthousiaste deelnemers bezig te zien,” vertelt organisator Peter van der Spoel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is dinsdagochtend 21 september 2021 met spoed uitgerukt voor een gasachtige lucht in appartementen aan de Koningin Wilhelminaweg in Alblasserdam. De brandweer heeft metingen verricht, maar heeft geen verhoogde concentraties gas waargenomen. De vreemde lucht werd mogelijk veroorzaakt door een boiler, meldt de politie.