IMG_5413-KopieOUD-ALBLAS – Het was de bedoeling dat deze week twee jongemannen uit Oud-Alblas zich voor de politierechter in de rechtbank van Dordrecht zouden verantwoorden. De 19 en 23-jarige Oud-Alblassers worden er door politie en justitie van verdacht dat zij op 24 april 2013 brand hebben gesticht in een leegstaand pand aan de Oranjelaan in hun woonplaats. Toen de politierechter de zaak wilde behandelen, werd op verzoek van justitie besloten om de zaak uit te stellen en te laten behandelen door de ‘meervoudige kamer’.

Verdenkingen
“Het gaat hier om verdenkingen van ernstige feiten,” motiveerde de politierechter zijn keuze. Volgens hem is het beter als meerdere rechters naar die verdenkingen kijken. Wanneer de volgende zitting plaatsvindt, is nog niet bekend.

Slooppand
De brand ontstond woensdagavond 24 april 2013 rond 22.00 uur in de leegstaande bejaardenwoningen aan de Oranjelaan in Oud-Alblas. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’. Uiteindelijk bleek dat de brand gewoed had in slechts één kamer. Het vuur was niet doorgeslagen naar de rest van het slooppand.

Deel dit bericht via...