Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 9th, 2019

BLESKENSGRAAF – Een stomdronken automobilist is zaterdagavond 9 februari 2019 te water geraakt langs de Hofwegen in Bleskensgraaf. Onder andere de brandweer van Nieuw-Lekkerland rukte hiervoor rond 20.50 uur met spoed uit. Ter plaatse bleek de bestuurder al uit de auto te zijn. Volgens omstanders gaat het om een Poolse man die er na het ongeval vandoor wilde gaan. De brandweer heeft voor de zekerheid in en om de auto gezocht naar mogelijke slachtoffers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het incident met een lekkende tank op het industrieterrein, bij de Ampèrestraat in Alblasserdam, is afgeschaald naar Grip0. De brandweer is vertrokken en het incident is overgedragen aan de milieudienst. De stankoverlast is ook grotendeels voorbij. Mensen die de gasachtige lucht in huis nog waarnemen, wordt geadviseerd om even goed te ventileren. Door de stevige wind verspreidde de geur zich in een brede strook in noordoostelijke richting over Nederland. Wat ging er vandaag mis en hoe gevaarlijk was het? Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De lekkage van de stof petrolad bij het bedrijf OTT Tanktransport in Alblasserdam is veroorzaakt door een te hoge temperatuur. Dat meldt OTT. Vrijdag werd geconstateerd dat de stof, die in een tank op trailer staat, zo’n dertig graden was, zo was op de meter af te lezen. De petrolad moest echter op ongeveer zeventig graden gehouden worden. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de temperatuur opgelopen tot boven de 100 graden. Hierdoor is er overdruk in de container ontstaan, waardoor de stof in gasachtige vorm uit het voertuig wordt gespoten via een overdrukventiel en via een lekke pakking bij het mangat. De brandweer is bezig met het koelen van de tank. Dit gebeurt met water. Dit is een lastige klus, want de tank is juist goed geïsoleerd, waardoor de temperatuur niet snel daalt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De veiligheidsregio meldt: “#Stankoverlast #Edisonweg #Alblasserdam – Houd er rekening mee dat het incident lange tijd gaat duren, dus veel last van de stank. Blijf binnen en sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Inmiddels GRIP 2 gemaakt.”

Uit een tank op een trailer bij OTT in Alblasserdam komt de stof petrolad. Inmiddels is er een NLalert in de regio verzonden. Daarin wordt gewaarschuwd voor een giftige stof. De brandweer is de lekkende container nog steeds aan het koelen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM- De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grip2 in verband met de lekkage van petrolad uit een container op een tankwagen bij OTT Tanktransport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stof spuit via een overloopventiel en via het mangat uit de wagen en is in de hele omgeving waarneembaar als gasachtige lucht. De brandweer adviseert zoveel mogelijk uit deze lucht te blijven. De container met de vloeistof is waarschijnlijk te warm geworden, waardoor er sprake is van overdruk. De brandweer is de container aan het koelen met water. Vanuit de hele regio zijn brandweerwagens, meetploegen en andere hulpverleners onderweg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM- Vanuit een tank op een trailer op het industrieterrein in Alblasserdam komt een gasachtige stof. Vanuit de hele regio komen meldingen hierover binnen, omdat het gas stank veroorzaakt. Om welke stof het precies gaat, wil de brandweer nog niet zeggen. De brandweer gaat de tank zo met water koelen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.