Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 4th, 2019

ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 13 februari verzorgt auteur Teuntje de Haan een lezing voor de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Zij vertelt over haar ervaringen tijdens en na de Watersnoodramp, die in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 plaatsvond. Zij schreef er een boek over met de titel ‘Een muur van water’. Plaats van handeling is de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9. De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. De toegang is gratis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De besturen van de Hervormde gemeente Alblasserdam en Gereformeerde Havenkerk  in Alblasserdam hebben in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein de fusieakte van deze kerkgenootschappen getekend. De Grote kerk, Havenkerk, Ichthuskerk en Ontmoetingskerk vormen nu samen de Protestantse Gemeente te Alblasserdam (PGA). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op maandag 4 februari en woensdag 13 februari gaat er weer een Alpha-cursus van start in Alblasserdam. Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren komen aan bod. Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het christelijk geloof. De cursussen, inclusief maaltijden, zijn vrijblijvend en gratis. Iedereen is van harte welkom. Meer weten? Kijk dan hier of mail naar [email protected]. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Ruim vijf maanden geleden werd bij de kruising Oude Torenweg / Vinkenpolderweg in Alblasserdam een grote lantaarnpaal omvergereden door een vrachtwagen. De paal is nog steeds niet vervangen. “Waarom moet dat zo lang duren? Wil de gemeente dit zo houden? Ik heb namelijk gemerkt dat er minder mensen afslaan en het rustiger is op de kruising. Alle gekheid op een stokje: ik denk dat het goed is om de lantaarnpaal te repareren,” aldus Jako Sterrenburg, raadslid voor de ChristenUnie in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Wietse Blok (23) uit Bleskensgraaf heeft na bijna zes jaar voorzitterschap, afscheid genomen van SGP-jongeren Alblasserwaard. Bart Vlot (18) uit Oud-Alblas is gekozen als nieuwe voorzitter. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.