Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 2nd, 2019

 

Sef den Boef 30 jan is de baby van de maand

Advertorial
ALBLASSERDAM – Verloskundigenpraktijk De Bakermolen uit Alblasserdam presenteert de ‘Bakermolenbaby’s’ van de maand januari 2019 op Alblasserdamsnieuws.nl. Bewonder al deze lieve baby’s! Alle ouders veel geluk gewenst met hun ‘kleintje’. Als aardigheidje kunnen bezoekers een stem uitbrengen. De baby met de meeste stemmen wordt dan ‘baby van de maand’ en wint een kleine fotoshoot en een foto op een houtblok cadeau. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Arrensleeclub Glijen en Rijen uit Alblasserdam heeft zaterdagmiddag 2 februari 2019 een rondrit door Alblasserdam en Oud-Alblas gemaakt. Zo’n twintig mensen, verspreid over zes arrensleden op wielen, maakten een rit van ongeveer vijftien kilometer door de Alblasserwaard. De tocht was door de rinkelende belletjes aan de sleden al van veraf hoorbaar. De stoet startte bij de Blokweersche Kade in Alblasserdam, ter hoogte van de molens van Kinderdijk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In een (klus)woning aan de Blokweerweg in Alblasserdam is zaterdag 2 februari 2019 brand ontstaan. Even voor 18.00 uur zag een buurtbewoner rook en vuur onder de dakpannen van een woning vandaan komen. Samen met buurtbewoners werd de brand deels geblust met poederblussers en een tuinslang. Intussen werd ook de brandweer gealarmeerd. De brandweerlieden kwamen met spoed ter plaatse. De bevelvoerder schaalde na enige tijd op naar ‘middelbrand’. Enerzijds vanwege de waterwinning, anderzijds omdat in het huis van de buren ook rook te zien was. Nadat een deel van het plafond was weg gezaagd en er dakpannen verwijderd waren, kon het brandje bestreden worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Ruim veertig vrijwilligers hebben zaterdag 2 februari 2019 de kou en regen getrotseerd om Alblasserdam schoner te maken. Met grijpers en vuilniszakken in de hand en met een geel hesje aan, gingen de Alblasserdammers de straten door om zwerfvuil op te ruimen. Met als jongste deelnemer een 6-jarige en als oudste deelnemer een 85-jarige was het een divers gezelschap dat eropuit trok. De deelnemers aan de allereerste Alblasserdam Schoon-actie gingen rond 09.30 uur van start bij een centraal punt in hun wijk. Rond 12.00 uur was de actie afgelopen en werd er op het Raadhuisplein nog een groepsfoto gemaakt, met op de voorgrond al het opgehaald vuil. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een personenauto is in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari 2019 met hoge snelheid gecrasht op De Helling in Alblasserdam. Het ongeval gebeurde rond 00.15 uur. De auto reed het dorp uit, richting de Grote Beer. In de bocht bij het viaduct verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto botste tegen een lantaarnpaal en kwam via de berm op de andere weghelft tot stilstand. Na het ongeval gingen de inzittenden van de auto op de vlucht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.