Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for januari 10th, 2019

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans is woensdagavond 9 januari 2019, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in cultureel centrum Landvast, ingegaan op de actualiteit rondom de Nashvilleverklaring. Paans werd geïnterviewd door drie jongeren uit Alblasserdam. In zijn antwoorden verwerkte hij de kleuren van de regenboog. Verder zei de burgervader dat in Alblasserdam iedereen gelijk is. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Alblasserdam, die woensdag 9 januari 2019 werd gehouden in cultureel centrum Landvast, werd dit jaar geen nieuwjaarstoespraak gehouden. Daarmee week de bijeenkomst duidelijk af van de bijeenkomsten in voorgaande jaren.  De receptie stond dit jaar in het teken van ‘Actiever en zorgzamer’ met speciale aandacht voor de jeugd in Alblasserdam. Er werd onder meer het spelletje ‘petje op, petje af’ gespeeld. De vragen werden gesteld door de drie wethouders. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De afgelopen week werd er ook in Alblasserdam veel gesproken over de Nashville-verklaring. De verklaring kreeg in Alblasserdam onder andere steun van dominee C. Sonnevelt van de Gereformeerde Gemeente, dominee O.M. van der Tang van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Alblasserdamse evangelist Jacques Brunt. In Nieuw-Lekkerland werd het document getekend door zanger en liedjesschrijver Christian Verwoerd. Donderdag 10 januari 2019 werd bekend dat dominee Cees Sonnevelt uit Alblasserdam zich heeft teruggetrokken uit de werkgroep achter de Nashvilleverklaring. Dat is volgens dagblad Trouw gebeurd om persoonlijke redenen. De andere opstellers maken pas op de plaats. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zeven kliko’s hebben in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 januari 2019 in brand gestaan in Alblasserdam. Vijf afvalbakken brandden tot de grond toe af. De bakken werden rond 04.00 uur in brand gestoken. In het Schrijvertje stonden drie containers bij een garage in brand. Een buurtbewoner die hier wakker van werd, belde de brandweer en bluste intussen zelf grotendeels het vuur. De brandweer bluste na. Ook werd een deel van de zwartgeblakerde muur schoongespoten. Een paar straten verderop, in de Zeelt, ter hoogte van de Libel, bleken nog meer containers in brand te staan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.