Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for januari 2nd, 2019

ALBLASSERDAM – De luchtkwaliteit tijdens de jaarwisseling in Alblasserdam was ‘zeer slecht’. Dat blijkt uit de metingen die zijn gedaan bij het meetstation van milieudienst DCMR bij De Helling in Alblasserdam. Dat de kwaliteit zo slecht was, had te maken van de concentratie fijnstof in de lucht. Die concentratie steeg dinsdag 1 januari 2019 rond 01.00 uur naar 259,8 microgram per kubieke meter (μg/m3). Ter vergelijk: precies 24 uur eerder was die concentratie fijnstof met 11 μg/m3 bijna 24 keer zo laag. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De jaarwisseling in Alblasserdam is volgens de politie en brandweer ‘relatief rustig verlopen’. Dat meldt burgemeester Jaap Paans. De schade aan gemeentelijke eigendommen lijkt ‘beperkt’ te zijn gebleven. De brandweer van Alblasserdam rukte tijdens Oud 2018 en Nieuw 2019 uit voor brand in een boom bij de Ieplaan in Alblasserdam, een kampvuur in Oud-Alblas, een brandje rondom een vuurton in de Fop Smitstraat in Alblasserdam en brandend afval op het Scheldeplein. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Jongeren uit de Alblasserdamse Ichthuskerk gaan vrijdag 4 januari 2019 kerstbomen ophalen in Alblasserdam. Voor vijf euro wordt een kerstboom bij mensen thuis opgehaald. Van de opbrengst wordt een Day Care Center gerestaureerd in Moldavië. Simon vertelt: “We hopen van de zomer met dertig jongeren vanuit de Ichthuskerk een Day Care Center te restaureren in Moldavië. Hier gaan wij aan de slag voor een compleet nieuw dak.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Ruim twintig mensen hebben dinsdag 1 januari 2019 een nieuwjaarsduik genomen in recreatieplas Het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De duik werd georganiseerd door Zwem -en Poloclub Wiekslag uit Alblasserdam. Ook niet-leden mochten op eigen risico deelnemen aan de koude duik. De deelnemers gingen rond 15.00 uur het water in. Het was de negentiende keer dat de nieuwjaarsduik werd gehouden in Alblasserdam. Voor de Wiekslagleden was er na de duik gelegenheid om in zwembad Blokweer te douchen en te zwemmen. Vervolgens startte de nieuwjaarsreceptie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.