Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for december, 2018

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans is maandag 31 december 2018 met zijn gezin naar Alblasserdam verhuisd. De burgervader stapte samen met zijn vrouw en drie dochters op de Waterbus in Dordrecht en fietste vanaf de waterbushalte Alblasserdam in. Paans Twittert: “Vandaag per fiets verhuisd. Dankbaar voor alles wat Dordt ons gezin bracht zwaaien we af en wenden de steven richting Alblasserdam waar ons nieuwe huis gereed is voor gebruik én we 1-1-2019 om 00.00 uur ingeschreven inwoner zijn. #proostenopeengoedbegin.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Niemand heeft toestemming gevraagd bij de gemeente om te mogen carbidschieten in Alblasserdam. Dat betekent ook dat niemand tijdens de jaarwisseling 2018 – 2019 met carbid mag schieten binnen de bebouwde kom van het Damdorp. Burgemeester Jaap Paans had besloten om carbidschieten tussen 18.00 tot 02.00 uur toe te staan op het grasveld bij de Kabelbaan, op voorwaarde dat carbidschieters zich voor 31 december 2018, 17.00 uur zouden melden. Dat is niet gebeurd.

REGIO – De brandweer van Alblasserdam is maandagmiddag 31 december 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van een brand langs de Kooiwijk in Oud-Alblas. Ter plaatse bleek er een groot kampvuur bij een weiland te zijn. De brandweer besloot om niet te blussen. Wel werd de politie op de hoogte gesteld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is maandagmiddag 31 december 2018 uitgerukt voor een brandende boom langs de Blokweerweg, ter hoogte van de Ieplaan in Alblasserdam. Buurtbewoners belden rond 12.50 uur de brandweer, nadat in een gat in de stam brand was gesticht. Het smeulende vuur in de boom werd met enkele honderden liters water geblust. Een boomspecialist van de gemeente Alblasserdam zal binnenkort onderzoek doen naar de schade die door de brand in de boom is ontstaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 2-jarige jongen is zondagmiddag 30 december 2018 gewond geraakt, nadat hij van de trap viel in zijn woning aan het Cortgene in Alblasserdam. De situatie werd zo ernstig ingeschat dat er behalve een ambulance, ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De helikopter landde op het grasveld achter de Kade. Het Mobiel Medisch Team werd daar door de politie opgevangen en naar de betreffende woning gebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Een schuur op één van de volkstuintjes langs de Boezemkade bij Kinderdijk is zaterdagavond 29 december 2018 afgebrand. De brandweer van Nieuw-Lekkerland werd rond 20.40 uur gealarmeerd voor de brand, die vanaf de dijk goed zichtbaar was. De brandweerlieden kwamen met spoed ter plaatse. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Twee voertuigen zijn zaterdag 29 december 2018 met elkaar in botsing gekomen op de oprit naar de A15 bij Alblasserdam. De bestuurder van een bestelwagen raakte daarbij gewond aan zijn been. De bestuurders van de beide voertuigen reden naast elkaar de oprit op. Wie er naar links of wie er naar rechts ging, werd bij de afhandeling van het ongeval niet duidelijk. De verklaringen daarover lopen uiteen. In ieder geval ontstond er een botsing, waarbij de zijkanten van de voertuigen tegen elkaar aan kwamen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is zaterdagavond 29 december 2018 met spoed uitgerukt voor een brand bij FNSteel op het Nedstaalterrein aan de Rapenburg in Alblasserdam. In één van de hallen bleek een kleine brand te zijn ontstaan in de isolatiemantel van een verwarmde leiding met de gevaarlijke stof natronloog. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Als het aan de SGP in Alblasserdam ligt, wordt er in het Damdorp geen vuurwerk meer afgestoken. Volgens de partij is het te gevaarlijk, te vervuilend en te verkwistend. Deze maand werd bekend dat gemeentes vanaf volgend jaar zelf een vuurwerkverbod in mogen stellen. Een landelijke wetswijziging die dat mogelijk maakt moet voor 2020 gereed zijn. SGP Alblasserdam gaat zich komend jaar beraden op vervolgstappen. Die stappen hangen onder meer af van van landelijke ontwikkelingen rond dit onderwerp en de evaluatie van de jaarwisseling in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Bij het Kippenbos langs de Elzenweg bij Oud-Alblas is donderdagavond 27 december 2018 een 32-jarige man uit Rotterdam gewond geraakt na een verkeersruzie. Volgens een woordvoerster van de politie ontstond de ruzie op de provincialeweg. De betrokken automobilisten reden door naar het Kippenbos. Daar zou een 32-jarige Rotterdammer voor de Mercedes van de tegenpartij zijn gaan staan. “De bestuurder van de Mercedes gaf wat gas, waardoor de Rotterdammer op de motorkap belandde en lichtgewond raakte,” vertelt de politiewoordvoerster. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een politiehelikopter heeft vrijdagmiddag 28 december 2018 enige tijd boven Alblasserdam gevlogen, in verband met een vernieling bij een flatwoning aan de Nicolaas Beetsstraat. Volgens een woordvoerder van de politie werd gemeld dat iemand met grof geweld een deur aan het intrappen was. Agenten gingen naar de betreffende woning. Omdat de politiehelikopter al in de buurt van Alblasserdam vloog, werd besloten om vanuit de lucht mee te kijken. Nadat de agenten op de grond de situatie onder controle hadden, ging de helikopter met vervolg. Of de vernieler in de Nicolaas Beetsstraat is aangehouden, was vrijdagmiddag nog niet bekend. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is donderdagavond 27 december 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van een gebouwbrand bij een bedrijf aan de Van Coulsterweg in Alblasserdam. In het pand, waar Dataplace en Viewcontrole gevestigd zijn, was in de hoogspanningsruimte / serverruimte een gasblusinstallatie geactiveerd. Ook werd er door medewerkers rook waargenomen.  Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een auto, die geparkeerd stond aan de A. G. Smitstraat, aan de kant van de Randweg in Alblasserdam, is in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 december 2018 vernield met vuurwerk. Rond 04.30 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal. Later bleek dat er vuurwerk op een auto tot ontploffing was gebracht. De voorruit klapte kapot, één van de ruitenwissers vloog aan de overkant tegen een woning, het dashboard ging kapot en de metalen beplating van de wagen werd door de knal verwrongen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens Kerstavond,  24 december 2018, zijn er mensen gewond geraakt bij een vechtpartij in een café op de Dam in Alblasserdam. Volgens de politie raakte een 28-jarige Alblasserdammer gewond, nadat hij met een bierflesje op het hoofd werd geslagen. De twintiger moest naar het ziekenhuis en kreeg vier hechtingen. Verder kreeg een 25-jarige man uit Alblasserdam een klap in zijn gezicht. Hij  heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een echtpaar uit Oud-Alblas is op zoek naar getuigen van een ongeval in supermarkt Albert Heijn in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Het ongeval met een rolcontainer gebeurde op zaterdag 10 november 2018 tussen 11.30 en 12.00 uur. “Aangezien Antoinette nu, zes weken later, nog de gevolgen hiervan ondervindt, zijn wij op zoek naar mensen die getuige waren van het ongeluk. Er waren die dag veel mensen in de winkel die het gezien kunnen hebben,” aldus de man van de vrouw die gewond raakte. Was u getuige of heeft u meer informatie? Bel 06-23911044.