ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdag 3 november 2018 in de Kalmoes in Alblasserdam de eerste verdachte van de brandstichting bij de Wilgenlaan in Alblasserdam gearresteerd. Het gaat om een 31-jarige Alblasserdammer. De man bleek brandwonden te hebben opgelopen en er was naar de meldkamer gebeld voor een ambulance. Omdat de Damdorper ook al op straat was herkend, kon er direct gelinkt worden met de brandstichting eerder op de dag. De man is nagekeken door ambulancepersoneel en daarna direct in de boeien geslagen door de politie.

De dertiger is meegenomen naar het politiebureau en wordt verhoord.

Ook de andere verdachte, ook een dertiger, is inmiddels bekend bij de politie, maar is nog niet aangehouden. Agenten hebben zijn woning doorzocht aan de Nicolaas Beetsstraat, maar de man zelf werd niet aangetroffen.

Zaterdagochtend werd bij de Wilgenlaan aan de kant van de Hema brand gesticht. Getuigen zagen dat er eerst benzine op het balkon en op de airco gegoten werd en dat daarna de boel in brand werd gestoken. Er zou daarbij ook een ontploffing zijn geweest. De twee verdachten ging er vandoor via het schuine voetpad bij de Nedersassen.

 

 

Deze kinderen, die in de buurt aan het spelen waren, wilden graag met de politie op de foto.

 

Deel dit bericht via...