ALBLASSERDAM – De zestiende truckerstocht is zaterdagochtend 26 mei 2018 met een half uur vertraging van start gegaan. De start vanaf het terrein van Maat aan de Ohmweg in Alblasserdam werd bewust uitgesteld, om zodoende een rouwstoet elders in het gebied niet te storen. Even na elf uur gaf burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard het startsein met een luchthoorn. De finish is ook zo’n drie kwartier later dan gepland.

Veel toeteren
Burgemeester Van der Borg wenste de deelnemers veel plezier: “We hopen op deze zonovergoten dag op een goede rit met elkaar door ons prachtige Alblasserwaardse landschap. Ik wens iedereen een fantastische truckersrit. Toeter veel, dan zullen heel veel mensen terugzwaaien,” luidde zijn advies.

Co2
De organisatie van de rit is in handen van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. De truckerstocht is een evenement dat als doel heeft negentig (verstandelijk) gehandicapten een geweldig dagje uit te bezorgen. Zo’n 75 historische en nieuwe vrachtwagens reden in konvooi claxonnerend een route door de Alblasserwaard. De start en finish zijn in Alblasserdam. De CO2-uitstoot van de dag wordt gecompenseerd met het plaatsen van een aantal bomen.

Tovertafel
De extra opbrengsten en giften zijn dit jaar bestemd voor de aanschaf van een tovertafel op de Gemiva-locatie Johannes Vermeerstraat in Papendrecht. “Nadat we hier op bezoek zijn geweest en de enthousiaste mensen met een beperking hebben zien opleven bij een gehuurd exemplaar vinden wij dit een goed doel en past ook nog eens prima bij onze truckerstocht,” zo laat de organisatie weten.

Route en tijden
De route gaat onder meer via Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De vrachtwagens zullen door met de verlate start ook later dan gepland langskomen. De huidige verwachting is dat de vrachtwagens rond 15.00 uur Nieuw-Lekkerland binnen rijden. Rond 15.20 uur worden ze in Kinderdijk verwacht en daarvandaan rijdt de stoet via het Zwarte Paard, de Rijnstraat, de Van Hogendorpweg en de Van Eesterensingel naar de Randweg om rond 15.45 uur te ‘finishen’ op het industrieterrein in Alblasserdam.

Meer foto’s volgen later vandaag.

Deel dit bericht via...