Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for mei 15th, 2018

ALBLASSERDAM – De wethouders Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo hebben dinsdagmiddag 15 mei 2018, samen met architect Jan Brand en een aantal kinderen gegraven naar een schat op de voormalige locatie van supermarkt MCD aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam. Daarmee werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van twee nieuwe woningen. Omdat het hier gaat om een plek met een rijke geschiedenis, gingen kinderen die in de nieuwe woningen komen te wonen naar een schat zoeken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij een speeltuintje aan de Polderstraat in Alblasserdam, ter hoogte van huisnummer 22, is dinsdagmiddag 15 mei 2018 in een boom een nestje jonge eikenprocessierupsen ontdekt. “Hoewel het nog om hele jonge rupsen gaat die waarschijnlijk nog niet actief zijn, heeft een medewerker van de Buitendienst de boom uit voorzorg afgezet met waarschuwingslint. Het nest wordt woensdag verwijderd,  meldt de gemeente op haar website. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De nieuwe tijdelijke huisvesting van de afdeling ‘publiekszaken’ (burgerzaken) van de gemeente Alblasserdam is dinsdag 15 mei 2018 geopend aan het Cortgene 9a. De opening werd verricht door wethouder Arjan Kraijo en de manager van Dienstverlening Drechtsteden Peter van Bennekom. Het tijdelijke onderkomen is nodig, omdat het gemeentehuis in anderhalf jaar tijd grondig wordt gerenoveerd. Het voormalige winkelpand aan het Cortgene 9a is in de afgelopen periode omgebouwd tot ‘publiekswinkel’, waar de Damdorpers terecht kunnen voor bijvoorbeeld het aanvragen of verlengen van paspoort of rijbewijs en aangifte van geboortes. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De partijen SGP, PvdA en CDA in Alblasserdam zijn tot een coalitieakkoord voor de periode 2018 – 2022 gekomen. Het draagt de titel ‘Samen maken we Alblasserdam’. Arjan Kraijo(CDA), Dorien Zandvliet (PvdA) en Peter Verheij (SGP) worden dinsdagavond 15 mei 2018 benoemd tot wethouder voor de komende vier jaar. In de afgelopen vier jaar vormde dit drietal, samen met de burgemeester, ook al het college van B en W. Voor wethouder Kraijo zal ontheffing voor de woonplaatsvereiste worden verleend, omdat hij niet in Alblasserdam woont. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.