Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for mei 7th, 2018

KINDERDIJK  – Langs de Lekdijk tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland is maandagavond 7 mei 2018 een kraan gekanteld. De kraan reed over het fietspad langs de dijk en had in de graafbak een lading stenen. Toen de machinist uitweek voor fietsers, kantelde de graafmachine en kwam buitendijks terecht. De machinist en zijn hond bleven ongedeerd en wisten op eigen kracht uit de machine te klimmen. Met behulp van een aantal andere kranen kon de gekantelde kraan weer op vier banden getrokken worden. De ontstane schade lijkt mee te vallen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK –  Op de Molenstraat in Kinderdijk zijn  maandagmiddag 7 mei 2018 drie personenauto’s op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde even voor 16.00 uur. Een vrouw stond met haar auto stil op de dijk, om een parkeervak in te rijden. De automobilist achter haar, een Fransman, wist op tijd te remmen. De automobilist achter dat voertuig echter niet en botste tegen zijn voorligger. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Twee oudere mannen uit Alblasserdam, zijn maandag 7 mei 2018, afzonderlijk van elkaar onwel geraakt en met hun fiets ten val gekomen. ‘Man 1’ viel ter hoogte van het Scheldeplein in Alblasserdam. Hij raakte gewond aan zijn hand en hoofd. Omstanders belden 112, maar volgens de fietser was een ambulance niet nodig. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 7 mei 2018 een 35-jarige vrouw uit Alblasserdam beboet voor het rijden zonder rijbewijs. De vrouw reed via de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht naar de Edisonweg in Alblasserdam. Agenten die achter de vrouw reden, zagen dat de vrouw stuntelend reed en dat de motor van het voertuig herhaaldelijk afsloeg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – The Bleaks bestaan tien jaar en dat moet gevierd worden. De Alblasserdamse feest/coverband viert op 16 juni 2018 zijn jubileum in Cultureel Centrum Landvast.  Het belooft een feestavond te worden met een vol programma en diverse regionale gastartiesten. Zo wordt het voorprogramma verzorgd door Ray Sanders met zijn sfeervolle meezingers en zal DJ Michael Warning de afterparty voor zijn rekening nemen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een groep van twintig personen heeft zaterdag 5 mei 2018 meegedaan aan een bombardementswandeling door Alblasserdam. Onder begeleiding van Ruud Boele van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) liepen de deelnemers langs plekken in het dorp die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd zijn. Op 11 mei 1940 werd het centrum van Alblasserdam getroffen door een Duits bombardement. Daarbij vielen 32 doden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft zondag 6 mei 2018 een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Eksterstraat in Alblasserdam. De man werd daarbij in zijn been gebeten door een politiehond. De agenten gingen rond 02.30 voor de tweede keer naar de Eksterstraat, omdat een ex de woning niet wilde verlaten na afloop van een feestje waar hij voor uitgenodigd was. Toen zij de eerste keer langskwamen bleek de ex al te zijn vertrokken. “Maar nu stond hij wederom vervelend te doen bij woning,” aldus Politie Drechtsteden Buiten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.