Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for mei 2nd, 2018

ALBLASSERDAM – Een kapotte vrachtwagen heeft woensdagmiddag -en avond 2 mei 2018 de Plantageweg (dorp in) in Alblasserdam enige tijd geblokkeerd. De vrachtwagen kwam vast te staan ter hoogte van het oude Bochanenterrein (Plantagewerf). Verkeer kon niet meer passeren en moest een alternatieve route kiezen. De stuurassen van de wagen bleken niet goed meer te werken. Een monteur kwam ter plaatse om het probleem te verhelpen. Na ruim anderhalf uur was de klus geklaard en kon het verkeer weer gebruik maken van de Plantageweg. Foto’s: Peter Stout, Jhon en Jeroen Slob. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een groepje vrienden speelde woensdagavond 2 mei 2018 een potje voetbal op een veldje aan de Elzenweg tussen Oud-Alblas en Bleskensgraaf. Twee mannen kregen ruzie en raakten slaags. Eén van de ruziemakers vertrok, maar meldde zich later met een steekwond aan het politiebureau in Sliedrecht. De andere ruziemaker is aangehouden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Bij molen De Regt in Nieuw-Lekkerland wordt zaterdag 12 mei 2018 de jaarlijkse korenmolenmarkt gehouden. Naast producten uit de molen, zijn er cadeautjes voor Moederdag te koop en is er aandacht voor de kinderen. Ook is er een rommelmarktje. Uiteraard is de molen te bezoeken. De molenaar of een vrijwilliger kan tekst en uitleg geven. De markt start om 10.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van korenmolen De Regt. Foto: Cees van der Wal. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERWAARD-  Zaterdag 26 mei 2018 organiseert de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh voor de zestiende maal de truckerstocht door de regio. Een evenement dat als doel heeft negentig (verstandelijk) gehandicapten een geweldig dagje uit te bezorgen. Zo’n 75 historische en nieuwe vrachtwagens zullen in konvooi claxonnerend een route door de Alblasserwaard rijden. De start en finish zijn in Alblasserdam. De CO2-uitstoot van de dag wordt gecompenseerd met het plaatsen van een aantal bomen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM  – De jeugdafdeling van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H.) houdt zaterdag 26 mei 2018 een kijk –en doedag voor vissende jeugd uit Alblasserdam en omgeving. Kinderen van drie tot zestien jaar oud kunnen gratis meedoen. Inschrijven kan bij de Snuffelhoek aan de Van Hogendorpweg 18 in het Damdorp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.