Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for mei 1st, 2018

ALBLASSERDAM – De politie heeft afgelopen week een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam beboet, omdat de man met een vrachtwagencombinatie die 41 centimeter te hoog was, door de Noordtunnel wilde rijden. De chauffeur reed over de A15 richting Alblasserdam. Door goedwerkende hoogtedetectie sprongen alle verkeerslichten op rood en gingen de slagbomen op tijd naar beneden. Rijkswaterstaat kwam zo snel mogelijk ter plaatse om de vrachtwagencombinatie van de weg te halen. Na een kwartier kon de weg weer vrijgegeven worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam is deze week een hop gesignaleerd. Deze, voor de Alblasserwaard en Nederland bijzondere vogel, werd maandag 30 april 2018 door tientallen vogelspotters vastgelegd. De hop leeft normaal gesproken vooral in het zuiden van Europa. De vogel wordt af en toe langs vliegend gespot. Dat de vogel zó lang op dezelfde plek blijft, dat hij door meerdere vogelaars vastgelegd kan worden, gebeurt zelden. Meer informatie over de hop is hier te vinden. Foto: Peter Stam/Archief.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Dominee C. Sonnevelt uit Krabbendijke heeft maandag 30 april 2018 het beroep dat de Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam op hem had uitgebracht, aangenomen. De Alblasserdamse gemeente had sinds het emeritaat van dominee B. van der Heiden in januari 2017 geen eigen voorganger meer. C. Sonnevelt, die sinds 2012 predikant was in Krabbendijke, verhuist binnenkort naar het Damdorp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op de A15 bij Alblasserdam, richting Rotterdam, ligt zoveel water op de weg, dat Rijkswaterstaat de rechterrijstrook en de afrit heeft afgesloten. “Men is druk bezig om overtollig regenwater te verwijderen. File vanaf Sliedrecht,” meldt de verkeersinformatiedienst van Rijkswaterstaat. Door de gedeeltelijke afsluiting staat er veel file op de snelweg, maar ook op de provinciale wegen rondom de A15, zoals de N214. Rond 07.45 uur laat Rijkswaterstaat weten: “Op de A15 blijft de afrit Alblasserdam voorlopig dicht door het vele hemelwater wat nog valt kan de pomp het niet aan. Aannemer blijft ter plaatse voor het wegpompen.”