Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 14th, 2018

ALBLASSERDAM – Voor de vijfde keer in de geschiedenis werd zaterdag 14 april 2018 het evenement Kids and Cars in de regio gehouden. Vele Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martins, en andere sportwagens reden net als in voorgaande edities een route door de regio, waarbij de passagiersstoel bezet werd door kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten komen of het minder hebben. Vlak voor het officiële startsein, dat door vier burgemeesters werd gegeven, werden er cheques uitgereikt aan twee doelen. Voor de Stichting Kanjer Ketting was er een cheque ter waarde van 10.000 euro en voor Stichting Ambulancewens was er een cheque van 2.000 euro. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 69-jarige vrouw is zaterdag 14 april 2018 gewond geraakt aan haar hoofd, nadat zij op het Boerenpad in Alblasserdam ten val kwam met de fiets. De vrouw viel, doordat ze omver werd gerend door een ontsnapte hond. De zestiger liep een flinke hoofdwond op en was enige tijd buiten kennis. Twee ambulances en een aantal politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. Het slachtoffer is met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht voor nader onderzoek en verdere behandeling. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De verkoping voor De Schutse op het Raadhuisplein in Alblasserdam, die zaterdag 14 april 2018 werd gehouden, heeft 81.000 euro bruto en 55.000 euro netto opgeleverd. De Schutse is een reformatorische instelling voor gehandicaptenzorg in Kesteren. De opbrengst van de markt wordt besteed aan een bedbadwagen, een lift en tilliftsysteem voor in de nieuwe zorgintensieve woningen in de dependance in Oud-Vossemeer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De samenwerking tussen alle Alblasserdamse basisscholen en E. Bos Orthopedagogiek uit Alblasserdam is opgezegd. Dat melden de scholen in een nieuwsbrief aan de ouders. De scholen noemen de handelswijze van de orthopedagoog ‘onprofessioneel’. Wat er precies is voorgevallen, staat niet genoemd in de brief. Wel wordt gemeld dat ouders, die E. Bos Orthopedagogiek inschakelen voor een onderzoek, de rapportage niet (meer) voor hoeven te leggen aan de scholen. “Deze rapportage wordt namelijk als onvolledig, incompleet en als onvoldoende professioneel beschouwd en derhalve niet in behandeling genomen,” zo is in de brief te lezen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – TenneT, eigenaar van het hoogspanningsnetwerk in Nederland, wil binnen een jaar een ondergrondse 150.000 volt hoogspanningskabel aanleggen tussen de Merwedehaven in Dordrecht en het hoogspanningsstation aan de Van Hennaertweg op het industrieterrein in Alblasserdam. Op dit moment is er op die route al een dergelijke bovengrondse hoogspanningsverbinding. De nieuwe ondergrondse extra verbinding moet zorgen voor een verbetering van de leveringszekerheid van stroom in de Alblasserwaard. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.