Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 4th, 2018

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft woensdag 4 april 2018 een bezoek gebracht aan de kinderen van groep 4/5b van basisschool Het Kompas in Alblasserdam. De kinderen hadden de burgervader in een handgeschreven brief persoonlijk uitgenodigd om langs te komen. “De kinderen zijn al een aantal weken aan het werk over Alblasserdam. Ze kwamen zelf op het idee om de burgemeester een brief te schrijven. Tijdens het bezoek hebben ze vele vragen gesteld en mochten drie kinderen ervaren hoe het is om te debatteren. Reuze spannend!,” blikt juf Mariëlle Kraaijeveld terug. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De moederdagontbijtactie die jaarlijks in Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk, Streefkerk en Bleskensgraaf wordt gehouden, breidt dit jaar uit naar Alblasserdam. Via www.ontbijtactiemoederdag.nl kunnen bewoners van de genoemde dorpen een luxe ontbijt voor moeder en zichzelf bestellen en steunen hiermee tegelijk twee goede doelen. De luxe ontbijtjes voor volwassenen (€7,95) en kinderen (€3,95) kunnen tot en met 27 april worden besteld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Speeltuin Middelweg in Nieuw-Lekkerland wordt vrijdag 13 april 2018 feestelijk geopend voor het publiek. Het nieuwe seizoen verloopt dit jaar, met dank aan de vrijwilligers, extra feestelijk, want de speeltuin bestaat zeventig jaar. Het openingsfeest begint om 16.00 uur in sporthal De Klipper in Nieuw-Lekkerland. Alle kinderen en ouders kunnen daar genieten van een goochelshow. Aansluitend lopen de aanwezigen, onder begeleiding van de band ‘Nootvoorziening’, in optocht naar de speeltuin, waar burgemeester Dirk van der Borg de poort opent. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De laatste werkzaterdag van het seizoen voor de Stichting De Groene Long in Alblasserdam zit er weer op. Ruim dertig vrijwilligers kwamen zaterdag bijeen en gingen aan de slag met het aanplanten van nieuwe wilgen en het schoonmaken van Park Huis te Kinderdijk in het Damdorp. De sloten werden in het park ontdaan van vuil en takken. “Het water stroom daar weer. Dit zal de waterkwaliteit daar zeker ten goede komen. Ongelofelijk toch? Gewoon allemaal met de voeten in de bagger en met handgereedschap. En dan dit resultaat. Daar kunnen we met z’n allen trots op zijn,” aldus Nel de Vries, voorzitter van de Stichting De Groene Long. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.