Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 3rd, 2018

ALBLASSERDAM – De schaal van het oorlogsmonument langs de Polderstraat in Alblasserdam, die eind november 2017 in stukken werd aangetroffen, is dinsdag 3 april 2018 vervangen voor een nieuw exemplaar. De ontstane schade is inmiddels verhaald en vergoed met tussenkomst van de verzekeringsmaatschappijen van de veroorzaker en de gemeente. De totale schade bedraagt 5654 euro, exclusief btw. In deze prijs zijn de schade van de schaal, het plaatsen van de schaal en het herstel van het houten bankje dat ook beschadigd raakte meegerekend. De brokstukken van de oude schaal zijn bewaard. Het gemeentebestuur heeft nog niet besloten of daar nog iets mee gedaan wordt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Micha van den Belt geboren op 28 maart

Advertorial
ALBLASSERDAM – Verloskundigenpraktijk De Bakermolen uit Alblasserdam presenteert de ‘Bakermolenbaby’s’ van de maand maart 2018 op Alblasserdamsnieuws.nl. Bewonder al deze lieve baby’s! Alle ouders veel geluk gewenst met hun ‘kleintje’. Als aardigheidje kunnen bezoekers een stem uitbrengen. De baby met de meeste stemmen wordt dan ‘baby van de maand’ en wint een kleine fotoshoot en een foto op een houtblok cadeau. Voor de baby’s op de plaatsen twee en drie wordt een gratis babygymnastiekles beschikbaar gesteld. Uiteraard heeft de ‘verkiezing’ niets te maken met de mooiste / liefste / leukste, want dat zijn ze allemaal. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Jarenlang was Arnoud van Rijnsoever actief als jongerenwerker in Alblasserdam. Deze maand neemt hij afscheid van Alblasserdam. Wethouder Dorien Zandvliet vindt het jammer dat Arnoud vertrekt, maar is ook blij met het werk dat hij in het Damdorp heeft gedaan. Ze vertelt: “Arnoud maakte door zijn manier van werken en grote inzet echt verschil in het leven van jongeren. Veel dank voor wat hij voor de jeugd in ons dorp betekend heeft.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Peter Verheij, lijsttrekker van de SGP, heeft zijn verkenning naar de mogelijkheden om te komen tot een nieuw college in Alblasserdam voor de nieuwe bestuursperiode 2018 – 2022 afgerond. Peter Verheij werd als lijsttrekker van de grootste partij van Alblasserdam door de gemeenteraad unaniem aangesteld als verkenner. Hij heeft zijn verslag van de verkenningsronde inmiddels aan de lijsttrekkers van de vijf andere partijen aangeboden. Zijn conclusie is dat een collegevorming door SGP, PvdA en CDA voor de hand ligt. Dat zou betekenen dat alle wethouders uit de periode 2014-2018 weer vier jaar verder gaan.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Tijdens de honderdvijftigste editie van het 4-wekelijkse programma ‘Caleidoscoop’ werd zaterdag 31 maart 2018 op Klokradio vanaf 18.30 uur live verslag gedaan van de presentatie van de zesde gedichtenbundel van Alblasserdammer Rien de Heer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens de algemene ledenvergadering van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam zijn twee jubilarissen gehuldigd. Anita v.d. Poel werd gehuldigd voor haar 25 jaar lidmaatschap van de vereniging. Thea Noordzij werd gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap van Soli Deo Gloria. Beide dames werden door voorzitter David van Kwawegen toegesproken en ontvingen het bij hun jubileum passende insigne van de Zuid-Hollandse bond van muziekverenigingen (ZHBM). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.