Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart, 2018

ALBLASSERDAM – Kinderen uit de groepen 8 van vier Alblasserdamse basisscholen gaan op woensdag 11 april 2018 met elkaar in debat in Landvast. In de afgelopen weken kregen de leerlingen debatles op school. Daarbij hebben ze zelf al druk geoefend met het voeren van debatjes. In elke klas werden ideeën gepresenteerd met als thema: hoe maken we Alblasserdam leuker en mooier. De resultaten daarvan worden in de vorm van een debat op woensdag 11 april van 19.00- 20.30 uur gepresenteerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Julia Grotha uit Alblasserdam heeft zaterdag 31 maart 2018 een taart ontvangen uit handen van een aantal CDA’ers en bakker Prins op het Scheldeplein. Julia deed tijdens de verkiezingsmarkt in het Makado mee met de prijsvraag van CDA Alblasserdam. Gevraagd werd hoeveel mensen er tijdens de verkiezing van 21 maart 2018 op het CDA zouden stemmen. Julia vulde 1480 in. Zij zat van alle deelnemers het dichtstbij de juiste uitslag, want na het tellen van de stemmen bleek dat 1481 Alblasserdammers  voor het CDA hadden gekozen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Negentien Alblasserdammers zijn donderdagavond 29 maart 2018 benoemd tot gemeenteraadslid in Alblasserdam voor de periode 2018-2022. Nadat de personen de eed of de verklaring en belofte hadden afgelegd, werden zij gefeliciteerd en ontvingen een bos bloemen. Een aantal raadsleden zal waarschijnlijk op een later moment benoemd worden tot wethouder. Hun plaats zal ingenomen worden door andere leden die op de kandidatenlijst staan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 58-jarige man uit Alblasserdam is donderdag 29 maart 2018 door de rechtbank van Dordrecht veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar, omdat hij seks heeft gehad met een verstandelijk gehandicapte vrouw (22). Verder moet de Damdorper het slachtoffer ruim 5000 euro schadevergoeding betalen, mag hij geen contact meer hebben met het slachtoffer en moet hij zich zo vaak en zo lang als dat nodig is melden bij de reclassering. De uitspraak komt overeen met de eis van het openbaar ministerie van twee weken geleden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft tijdens de laatste vergadering van de ‘oude’ gemeenteraad van Alblasserdam koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan drie vertrekkende raadsleden. De heren Rinus van Lavieren, Freek de Gier en Jan Willem de Leeuw werden benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau voor hun jarenlange inzet voor de Alblasserdamse gemeenschap. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Deze week werd de laatste raadsvergadering van de periode 2014-2018 gehouden in Alblasserdam. Met deze vergadering kwam er ook een einde aan de politieke partij Leefbaar Alblasserdam. De vereniging Leefbaar Alblasserdam blijft nog wel bestaan. De partij werd eind 2013 vol enthousiasme opgericht door Alblasserdammer Ugur Oflaz. In 2014 deed de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en haalde meer dan 600 stemmen binnen; bij elkaar goed voor één zetel in de raad. In de jaren die volgde was de partij steeds minder vaak aanwezig bij vergadering. Burgemeester Jaap Paans concludeerde deze week: “De aanwezigheid van de heer Oflaz is te weinig om een raadslidmaatschap succesvol of geslaagd te noemen”. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht is donderdagochtend 29 maart 2018 een betonwagen gekanteld. De vrachtwagenchauffeur week uit voor afremmende voertuigen en kantelde uiteindelijk. De wagen schoof een stuk over de snelweg en kwam onder een viaduct tot stilstand. Meerdere brandweerkorpsen, waaronder het korps van Alblasserdam, werden gealarmeerd omdat er mogelijk sprake was van een beknelling. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Burgemeester Paans gooit een hand (regen)wormen bij de net geplante boom.

ALBLASSERDAM – Op het gerenoveerde Scheldeplein in Alblasserdam zijn woensdag 28 maart 2018 vijfentwintig nieuwe bomen geplant door de kinderen van basisschool Het Kompas. Dit gebeurde in het kader van de 61e Nationale Boomfeestdag en onder het motto ‘’Operatie Boomfeestdag: maak het buiten beter!’. De bomen werden door de kinderen geplant in samenwerking met burgemeester Jaap Paans, wethouder Peter Verheij, gemeentesecretaris Simone van Heeren, de medewerkers van de gemeentelijke buitendienst, leden van de Lions Club en de leerkrachten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Mevrouw Lijntje Forman – Van Buren uit Alblasserdam is woensdag 28 maart 2018 honderd jaar geworden. Burgemeester Jaap Paans ging bij mevrouw, die in een aanleunwoning woont bij de Alblashof, langs om haar persoonlijk te feliciteren met de bijzondere mijlpaal. Als cadeau ontving de Alblasserdamse een bos bloemen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Met het omschieten van een stapel kartonnen dozen, heeft wethouder Peter Verheij woensdag 28 maart 2018 de letterlijke aftrap gegeven voor de Grote Rekendag op basisschool ’t Nokkenwiel (Maasplein) in Alblasserdam. De Grote Rekendag wordt dit jaar voor de zestiende keer gehouden. Vanuit het hele land doen scholen mee. Het thema is dit jaar ‘De school als pakhuis’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND-  De GAiN Kringloop winkel, voorheen gevestigd aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland, is verhuisd naar de Planetenlaan. De winkel, die geheel gerund wordt door vrijwilligers, wordt deel van ‘Pand 83’. De opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan stichting GAiN, met name voor projecten onder de Roma bevolking in Roemenië en Slovenië.  De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de omgeving van de Van Hogendorpweg in Alblasserdam worden de hoofdwaterleidingen vervangen in opdracht van drinkwaterbedrijf Oasen. Voor deze werkzaamheden is een deel van het fietspad langs de Van Hogendorpweg afgezet. Ook staan er grote containers. Dinsdag 27 maart 2018 kwam bij de gemeente een klacht binnen over een onveilige situatie. Door een container in de bocht, ontbrak het overzicht op de weg. “Hoe kan je hier ooit oversteken? Wij zijn al vijf keer bijna aangereden. Je ziet niets en auto’s rijden hard,” stelde Alblasserdammer Mark Mastenbroek. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 26 mei 2018 wordt in het Gelredome in Arnhem de jaarlijkse EO-jongerendag georganiseerd. Met zo’n 25.000 jongeren wordt het geloof gevierd. Het thema is dit jaar ‘Walk on Water’. Vanuit Alblasserdam wordt een busreis georganiseerd. Jongeren kunnen voor 13 euro een kaartje kopen voor de reis naar Arnhem en weer terug. Opgeven kan via [email protected]. De bus vertrekt vanaf het Scheldeplein bij de Ichthuskerk in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM –  In het weekend van 7 en 8 april 2018 viert Evangelische gemeente Jozua Alblasserwaard haar 25-jarig bestaan. Jozua  is gehuisvest in een gebouw aan de Ampèrestraat 4 in Alblasserdam, waar iedereen op zaterdag 7 april van 14.00-17.00 uur welkom is om een kijkje te komen nemen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Alle leerlingen van basisschool Het Palet in Alblasserdam worden in april van dit jaar onderzocht op tuberculose (tbc). Dat melden de school en de GGD maandag 26 maart 2018 in een brief aan de ouders. Vorige maand werd bekend dat bij een tweede leerling op de school open tbc was geconstateerd en dat daarom alle leerlingen van groep 7 opnieuw onderzocht zouden worden. Inmiddels is er aanleiding voor de GGD om de leerlingen van de hele school te onderzoeken.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.