Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 12th, 2018

ALBLASSERDAM – Marko Stout, D66-raadslid in Alblasserdam heeft een systeem uitgevonden, waarmee het volgens hem mogelijk wordt om recreatiegebied het Lammetjeswiel wel toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers, zonder daarmee ook direct scooters in het gebied toe te laten. Het hek bij de entree van het Lammetjeswiel houdt de gemoederen in het dorp al geruime tijd bezig. Om scooters en brommers in het natuur- en recreatiegebied te weren zijn de entrees aan de kant van de Pijlstoep en de Savornin Lohmanweg met een hek afgesloten. Voor mensen die gebruikmaken van een scootmobiel of rolstoel en ook voor ouders met kinderwagens vormt dit hek een obstakel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 36-jarige man uit Alblasserdam is door de politierechter vrijgesproken van mishandeling van zijn vrouw. De Damdorper werd ervan verdacht dat hij op 10 december 2017 geweld had gebruikt tegen zijn vrouw. Volgens justitie had de man zijn vrouw bij haar nek gepakt, over een keukentafel gegooid, een kopstoot gegeven, bij haar strot gepakt, getrapt, geslagen en aan haar armen meegesleurd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Langs de kademuur tussen Cultureel Centrum Landvast en de haven in Alblasserdam zijn maandag 12 maart 2018 twee herinneringsbordjes onthuld. Op de bordjes staat de naam ‘Het Stoep’, met als onderschrift: ‘Van vóór 1940’. De bordjes werden onthuld door wethouder Dorien Zandvliet en Gerrit Woudenberg van de Alblasserdamse straatnamenadviescommissie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zes politieke partijen gaan op 21 maart 2018 in Alblasserdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Afgelopen zaterdag presenteerden de partijen zich tussen 10.00 en 13.00 uur in de bibliotheek. De standpunten werden verduidelijkt en de programmapunten werden kenbaar gemaakt. Verder liet Marko Stout van D66 zijn uitvinding zien om het Lammetjeswiel toegankelijk te maken voor mensen in een rolstoel (later volgt daar een uitgebreider artikel over). Het CDA maakte met diverse kandidaten een rondrit door het dorp op een trekker. Het voertuig werd toepasselijk de ‘stemmentrekker’ genoemd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Teus Stam, lijsttrekker van de ChristenUnie in Alblasserdam, daagt DAMdorpers uit voor een partijtje simultaan dammen. Tijdens de politieke markt in het Makado op zaterdag 17 maart 2018 wil Stam graag de confrontatie aangaan met zijn dorpsgenoten. Ook Carla Dik, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie komt aan zet. Zij bezoekt Alblasserdam op 17 maart tijdens de Drechtstedentour van ChristenUnie Kamerleden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Woensdagavond 14 maart 2018 wordt in Landvast in Alblasserdam een thema-avond gehouden over mobiliteit en bereikbaarheid in de regio, met daarin als ‘hoofdaders’ de N3, de A15 en de A16. De organisatie van de avond is handen van de VVD. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Twee jongens hebben zaterdag 10 maart 2018 met een gestolen brommer schade veroorzaakt aan een auto in Alblasserdam. De jongens schampten ter hoogte van de kruising Biezenkamp / W.B. van der Veldenstraat een auto. Er ontstonden op de auto flinke krassen. De jongens gingen er, zonder gegevens achter te laten, vandoor. Het tweetal reed op een Tomos (kleur niet bekend). Achterop zat een blauwe kentekenplaat met het kenteken DL784P. Tips over de brommer, de jongens en de aanrijding zijn bij de politie welkom via het nummer 0900-8844. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans en 26 vrijwilligers van De Groene Long hebben zaterdag 10 maart 2018 de griend aan de Blokweerweg en Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam opgeknapt. In de griend werden wilgen geknot en in het park is gebaggerd en zijn takken uit de sloten gehaald. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.