Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 8th, 2018

KINDERDIJK – Bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk is woensdag 7 maart 2018 alsnog het nieuwe baggerschip te water gelaten. Aanvankelijk zou het schip donderdag 1 maart 2018 te water gaan. Deze tewaterlating werd uitgesteld in verband met een te lage waterstand. Woensdagochtend liep het vaartuig alsnog van de helling. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De koffieochtend voor ouders ‘Koffie met Koters’ in Alblasserdam bestaat deze maand één jaar. Woensdagmorgen 7 maart kwam wethouder Dorien Zandvliet bij Koffie met Koters op bezoek en bracht ze haar felicitatie over. De wethouder hoorde de enthousiaste verhalen aan van de (groot)ouders en de vrijwilligers. Ook sprak ze nog even kort met de twee initiatiefnemers, Jeugdgezondheidszorg van Rivas en het Algemeen Maatschappelijk Werk van Vivenz. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – D66 wil door samenwerking van de drie gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht één aaneengesloten natuur-recreatiegebied boven (ten noorden van) de A15 ontwikkelen. Dat meldt de partij deze week in een persbericht. “Wij willen dat er een totaalplan komt voor het hele gebied boven de A15,” zegt René de Munck, lijsttrekker van D66 Sliedrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft weer een nieuwe fototentoonstelling samengesteld. De foto’s kunnen vanaf vrijdag 16 maart 2018 worden bekeken in bibliotheek AanZet aan de Ieplaan 2 in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Koos Kik uit Oud-Alblas heeft met zijn deelname aan de poll van ChristenUnie Alblasserdam afgelopen week een slagroomtaart gewonnen. Koos, die zelf regelmatig te maken heeft met verkeersopstopping bij de kruising Vinkenpolderweg/Edisonweg, deed in de afgelopen periode mee aan de poll op de site van de ChristenUnie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM –  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, organiseert Bibliotheek Alblasserdam op 10 maart van 10.00 tot 13.00 uur een verkiezingsmarkt. Hier krijgen alle politieke partijen van Alblasserdam de ruimte om zich te presenteren. Ze verduidelijken hierbij hun standpunten en maken hun programmapunten kenbaar. Iedereen is van harte welkom om zich te laten informeren tijdens dit ‘politiek plein’. De bibliotheek is gevestigd aan de Ieplaan in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.