Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 6th, 2018

ALBLASSERDAM – Deze week worden langs De Helling in Alblasserdam nieuwe geluidsschermen geplaatst. In de schermen zit steenwol, dat geluid absorbeert. De schermen hebben een totale lengte van zo’n 180 meter en een hoogte van 1,25 meter. Het is de bedoeling dat de wal begroeit met hedera (klimop). De geluidsmuur is de vervanger van de houten variant die verrot was. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De storing van de luchtalarmen in een deel van Nederland is het gevolg van een ruzie tussen elektriciteitsleveranciers in de Balkan, waardoor digitale klokken langzamer lopen. Dat verklaart het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), dat het luchtalarm beheert, dinsdagmiddag 6 maart 2018 op Twitter. Tijdens de maandelijkse test van de luchtalarmen gingen maandag om 12.00 uur de sirenes in dertien veiligheidsregio’s niet af. Ook in een groot deel van Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas gingen de sirenes niet af. Die storing is het gevolg van problemen met het Europese stroomnetwerk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In een groot deel van Alblasserdam werkt dinsdagavond 6 maart 2018 de straatverlichting niet. Ook vanuit Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk, Oud-Alblas en Papendrecht zijn meldingen over niet-werkende lantaarnpalen. Netbeheerder Stedin meldt dat het om een ‘heel groot gebied’ gaat. “Er zijn diverse monteurs onderweg om te achterhalen wat de oorzaak is,” aldus een medewerker van Stedin. Opvallend genoeg doen de lantaarns in Alblasserdam, die sinds de storing in december 2017, overdag branden het nog wel. Update: rond 19.35 uur is de storing verholpen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.