Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 5th, 2018

ALBLASSERDAM – Een meisje is maandagmiddag 5 maart 2018 te water gegaan langs de Molenkade tussen Alblasserdam en Kinderdijk. Een omstander zag het meisje onder de brug in de ijskoude boezem zitten en belde 112. Niet veel later werden de brandweerboot van Dordrecht, de politie en een ambulance met spoed opgeroepen. De politie wist het meisje, in het bijzijn van haar begeleidsters, uit het water te halen. De tiener is vervolgens per ambulance meegenomen. Ze krijgt behalve lichamelijk hulp ook psychische hulp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagavond 5 maart 2018 een persoon aangehouden in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam. Agenten, die voor hun veiligheid kogelwerende vesten droegen, haalden in de omgeving van het Scheldeplein een persoon uit een woning. Een woordvoerder van de politie laat weten nóg niet meer te kunnen vertellen dan dat er één persoon is aangehouden. “Het ging om een geplande aanhouding in een lopend onderzoek. Op een x-moment komen we met meer informatie naar buiten,” aldus de woordvoerder. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het luchtalarm bleef maandag 5 maart 2018, tijdens de maandelijkse sirene test, op de meeste plekken stil in Alblasserdam. Ook in de rest van de regio Zuid-Holland Zuid waren geen / nauwelijks sirenes te horen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid laat weten dat er druk gezocht wordt naar de oorzaak van het feit dat de sirenes niet geactiveerd zijn. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een 23-jarige man uit Oud-Alblas is door de politierechter in Dordrecht veroordeeld voor het rijden onder invloed van drugs en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man heeft een taakstraf van veertig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van negen maanden opgelegd gekregen. De Oud-Alblasser reed op 7 februari 2017 onder invloed van amfetamine en cocaïne over de Edisonweg in Alblasserdam. De man viel op vanwege zijn slingerende rijgedrag en werd door de politie aan de kant gezet. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.