Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 3rd, 2018

ALBLASSERDAM – Superjacht Equanimity, in 2013 gebouwd bij Oceanco in Alblasserdam, is deze week op verzoek van de Maleisische en Amerikaanse autoriteiten geënterd langs de kust van het Indonesische eiland Bali. Volgens de Amerikaanse justitie en de inlichtingendienst FBI is de eigenaar van het jacht, de in Maleisië geboren miljardair Jho Low, betrokken bij fraude en het op grote schaal witwassen van crimineel geld. Low zou met dat criminele geld het superjacht hebben gekocht. Dat meldt het Financieel Dagblad. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdag 3 maart 2018 een vrouw van het toilet gehaald in een woning aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Dat meldt wijkagent Roodnat op Twitter. De vrouw zat opgesloten in het toilet, door een defect slot. Na wat breekwerk wist de politie de dame te bevrijden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Evi Kouwenhoven geboren op 26 februari is de baby van de maand.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Verloskundigenpraktijk De Bakermolen uit Alblasserdam presenteert de ‘Bakermolenbaby’s’ van de maand februari 2018 op Alblasserdamsnieuws.nl. Bewonder al deze lieve baby’s! Alle ouders veel geluk gewenst met hun ‘kleintje’. Als aardigheidje kunnen bezoekers een stem uitbrengen. De baby met de meeste stemmen wordt dan ‘baby van de maand’ en wint een kleine fotoshoot en een foto op een houtblok cadeau. Voor de baby’s op de plaatsen twee en drie wordt een gratis babygymnastiekles beschikbaar gesteld. Uiteraard heeft de ‘verkiezing’ niets te maken met de mooiste / liefste / leukste, want dat zijn ze allemaal. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een kleine 200 personen trotseerden vrijdag 2 maart 2018 de kou om een 51 kinderen aan werk te zien tijdens de kortebaanwedstrijden op de ijsbaan aan het Kortland in Alblasserdam. De wedstrijden werden georganiseerd werden door de Alblasserdamse IJsclub (AYC). Er werd in vier categorieën gestreden om de snelste tijd. Gelijk hun plaats kregen de deelnemers een gouden, zilveren of bronzen medaille en  een mooie ijsmuts. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is vrijdag 2 maart 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van koolmonoxide in een pand aan de Voltastraat in Alblasserdam. In een pand bleek een man zich niet goed te voelen en het vermoeden bestond dat er koolmonoxide in het spel was. Ter plaatse werden metingen door de brandweer uitgevoerd. Er werden echter geen verhoorde CO-waardes gemeten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 50-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is door de meervoudige kamer van de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het verduisteren van 86.568,68 euro bij het bedrijf Snelle Vliet in Alblasserdam en 132.000 euro bij Worldhotel Wings in Rotterdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De afgelopen jaren is er door het Alblasserdamse bedrijf Visser Media & Design hard gewerkt aan een unieke film over voetbalvereniging De Zwerver uit Kinderdijk. In deze film komen onder meer het roemruchte verleden, de unieke ligging van het sportpark, de belangrijke rol van de vrijwilligers en het Zwerver-gevoel aan bod. Binnenkort staat de officiële première gepland in de kantine op sportpark De Schans. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het  Nationaal Schoolzwemkampioenschap 2018 wordt net als vorig jaar gezwommen in zwembad Blokweer in Alblasserdam.  Zwem- en poloclub Wiekslag wilde het kampioenschap na het succes van vorig jaar, graag nog een keer organiseren en heeft daar intussen, na een aantal aanpassingen in het draaiboek, toestemming voor gekregen. De wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 23 juni 2018. Wiekslag is blij dat dit evenement mede door de steun van het zwembad en de BSSA georganiseerd kan worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Politie en ambulance zijn vrijdag 2 maart 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van een onwel geworden man op de Mesdaglaan in Alblasserdam. De man raakte rond 14.30 uur niet goed. Omstanders haalden, om de man te beschermen tegen de vrieskou, snel dekens en belden 112. Meneer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de fiets van de Alblasserdammer thuis gebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.