Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 1st, 2018

ALBLASSERDAM – Cor de Haan en Alida De Haan – Hollander uit Alblasserdam vieren deze week hun 12,5-jarig schrikkelhuwelijk. Vijftig jaar geleden gaven de twee elkaar op 29 februari het jawoord. “En omdat die datum maar eens in de vier jaar voorkomt, hoeve we niet vaak te trakteren,” grapte meneer De Haan. Burgemeester Jaap Paans ging donderdag 1 maart bij het echtpaar op felicitatiebezoek. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Donderdag 1 maart 2018 was de Alblasserdamse ijsbaan aan het Kortland voor de eerste keer van dit jaar geopend voor publiek. In de ochtend bleek het ijs dik genoeg te zijn om de baan te kunnen openen. Tussen 11.00 en 17.00 uur werden zo’n 600 schaatsers verwelkomd. “Het ijs is niet heel erg dik, maar het is voor ons een beetje nu of nooit,” vertelde Hillebrand Beärda van de Alblasserdamse IJsclub. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Drie mannen zijn donderdagmiddag 1 maart 2018 door het ijs gezakt bij Alblasserdam. Dit gebeurde op de Alblas, ter hoogte van de Vinkenpolderweg. De hulpdiensten werden hiervoor rond 16.40 uur opgeroepen. Diverse brandweerwagens, een aantal politievoertuigen en meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De inzet van de traumahelikopter werd net voor de landing geannuleerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse ijsbaan aan het Kortland gaat donderdagochtend 1 maart 2018 vanaf 11.00 uur open voor publiek. Driekwart van de baan is bruikbaar om te schaatsen, zo laat de club donderdag weten. Het andere deel is nog niet schaatsgeschikt en wordt daarom afgezet. De entree tot de veldijsbaan bedraagt voor volwassenen twee euro. Voor kinderen tot 16 jaar oud is de prijs één euro. Voor leden is de toegang gratis. De ijsclub verzoekt bezoekers om zoveel mogelijk met de fiets te komen, omdat er voor auto’s niet veel plaats is.  Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de zalen van de Eben Haëzerkerk aan de Plantageweg 72 in Alblasserdam wordt zaterdag 3 maart 2018 een tweedehandsmarkt gehouden. “De tafels zullen vol staan met huishoudelijke artikelen, speelgoed en accessoires. Ook zijn er weer mooie tweedehandsboeken verkrijgbaar en is er een tafel met tassen en schoenen,” belooft de organisatie. Buiten de tweedehandsartikelen zijn er ook kaarten te koop en is de Beerenwinkel aanwezig. De markt begint om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam was door een flinke netwerkstoring binnen de Drechtsteden, sinds donderdagochtend 1 maart 2018 niet bereikbaar. Door de storing werkten telefoon, mail en de website van de gemeente niet naar behoren en was de afdeling Burgerzaken de hele dag gesloten. Inmiddels is de storing voor het grootste deel verholpen. Vrijdagochtend is de gemeente Alblasserdam weer bereikbaar en zijn inwoners weer van harte welkom aan de balie en bij burgerzaken.