ALBLASSERDAM – Ziekenhuispredikante en schrijfster Margriet van der Kooi-Dijkstra spreekt donderdag 15 februari 2018 in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam over ‘voltooid leven’. Dominee Hans van Walsum van de Ontmoetingskerk vertelt: “Tijdens deze avond zoeken we samen naar antwoorden op de vraag naar wat God de Schepper van ons verwacht en hoe de autonomie (zelfbeschikking), als nieuwkomer op het veld van waarden, zich verhoudt met waarden als kwetsbaarheid, afhankelijkheid, aanhankelijkheid en verantwoordelijkheid.”

“Mag er een einde zijn aan het bittere einde? Over deze en andere vragen rondom palliatieve zorg wordt veel nagedacht en geschreven. En gestreden, tot in de politieke arena toe. Het behoort tot de belangrijke taak van de kerk om deze vragen niet uit de weg te gaan, maar met zorg en aandacht te bespreken. ‘Komen we dan niet op het hellend vlak terecht?’, vraagt iemand. Een christelijk antwoord is dat christenen nu eenmaal altijd al op dat vlak leven en werken, dat het dus niet gaat om de vraag hoe we daar wegblijven, maar hoe we daar met moed samen belangrijke waarden hoog houden.”

De avond wordt gehouden in de Ontmoetingskerk te Alblasserdam (Blokweerweg 75) en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).  De avond wordt georganiseerd door de Bethlehemkerk en De Morgenster uit Papendrecht en de Ontmoetingskerk en Havenkerk uit Alblasserdam.

Ds. M.A.Th. van der Kooi-Dijkstra is geestelijk verzorger in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en in het Regionaal Psychiatrisch Centrum Woerden. Van haar hand verschenen meerdere boeken en artikelen over pastoraat.