KINDERDIJK  – Het is vanaf heden niet meer toegestaan om in het molengebied bij Kinderdijk zonder toestemming te venten of op te treden als straatartiest of als gids. Maandag 12 februari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders dit besluit officieel bekend gemaakt. Aanleiding voor het verbod is volgens het college de drukte in het molengebied en de steeds verdere toename van het aantal venters en straatartiesten.

Vanaf heden is het in het molengebied in Kinderdijk verboden ten behoeve van publiek als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids op te treden. Daarnaast is het niet meer toegestaan om te venten en dus om goederen op straat, zonder vaste plaatse, te verkopen.

Het college van B&W legt uit: “Venten heeft een aantrekkende werking op toeristen heeft. Dit zorgt voor opeenhoping van toeristen als gevolg waarvan de doorstroming wordt of kan worden belemmerd. Hierdoor komt de openbare orde en veiligheid in het geding. Als gevolg van het verbod wordt de druk op het gebied gereguleerd.”

Verder stelt het college: “Een verbod komt de karakteristieke uitstraling van het gebied met molens en water ten goede. Daarnaast voorkomt het oneerlijke concurrentie en zorgt het voor duidelijkheid.”

Het college kan desgevraagd ontheffing verlenen van het verbod.

Foto: Cees van der Wal.