MOLENWAARD – Om de verkeersveiligheid te bevorderen, controleerde de politie dit weekend in de gemeente Molenwaard op snelheid, alcohol en andere verkeersfeiten. Rondom de N214 bij Oud-Alblas en tussen de A15 en de N216 werden auto’s gecontroleerd op snelheid, alcohol en andere verkeersovertredingen. Bij de radarcontrole zijn 57 mensen bekeurd voor te hard rijden. De snelste reed 106 km/u,  waar je slechts ‘80’ mocht. Op andere wegen rondom de N214 trapten drie mensen het gaspedaal te hard in.

De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u, waar ook 80 km/uur het maximale was. Twee personen lapten hun eigen veiligheid aan hun laars en droegen geen gordel. Op de Melkweg in Bleskensgraaf was een bestuurder onder invloed van alcohol achter het stuur gestapt.

Eerder in de week werd ook ter hoogte van Hotel Kinderdijk aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam een politiecontrole gehouden. Daar kregen diverse mensen een bekeuren voor het niet handsfree bellen in de auto en het niet dragen van een gordel.

Deel dit bericht via...