Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for december 6th, 2017

ALBLASSERDAM – Er komt een verbod op het oplaten van wensballonnen in Alblasserdam. De gemeenteraad stemt op 18 december 2017 unaniem in met het raadsvoorstel hierover van burgemeester Jaap Paans. Dat bleek woensdag 6 december tijdens de commissievergadering. Om het verbod in te kunnen voeren, wordt de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Wensballonnen zijn lampionnen die door zijn bouwwijze en de verhitting door een brandstofelement kan stijgen en zweven . Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – 5 december is voor veel kinderen een spannende dag, maar op basisschool De Twijn in Alblasserdam gebeurde dinsdag wel iets heel bijzonders. Toen de kinderen op school kwamen stonden er op het schoolplein allemaal muziekpieten die gezellige sinterklaasliedjes speelden. Een grote verrassing voor de kinderen én Sinterklaas, die zo met muziek en gezang onthaald werd bij De Twijn aan de Parallelweg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de afgelopen twee jaar zijn er 81 vluchtelingen gehuisvest in Alblasserdam. In 2016 waren dit er 54 en in 2017 tot nu toe 27 personen. In het afgelopen jaar ging het vooral om gezinshereniging, meldt wethouder Dorien Zandvliet in een brief aan de gemeenteraad. Eén van de aandachtspunten is volgens Zandvliet dat de beschikbare woningen voor de zogenoemde ‘statushouders’ geconcentreerd zijn in ‘bepaalde wijken’. “In de diverse overlegstructuren wordt de vinger aan de pols gehouden,” stelt de wethouder. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – Vier speeltuinen in de regio hebben cheque ter waarde van 2500 euro ontvangen uit handen van Jan Slob van de Stichting Samenwerking tot Nut van het algemeen (SSN). De speeltuinen  ‘Kinderdijk’ uit Alblasserdam,  ‘Het Balkengat’ uit Kinderdijk,  ‘De Franse put’ uit Streefkerk en ‘De Middelweg’ uit Nieuw-Lekkerland waren de gelukkigen. Ze waren benaderd door de stichting , die dit jaar 25 jaar bestaat, met de vraag of zij een goede bestemming konden aangeven voor dit geldbedrag. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Zaterdag 9 december 2017 wordt in Kinderdijk voor het eerst een winterfair gehouden. De markt, met in het totaal 23 kraampjes, wordt gehouden in partycentrum De Klok aan de Molenstraat en gaat om 14.00 uur van start. Er zijn onder meer allerlei handgemaakte cadeaus voor de feestdagen verkrijgbaar, net als diverse soorten eten en drinken als snert, boerenkaas en chocolade. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen week is in de oude brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam het nieuwe clubgebouw van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H.) geopend door burgemeester Jaap Paans. De ruimte werd officieel geopend met het openen van een buffet. Behalve de visverenigingen, maken ook de voedselbank en vluchtelingenwerk gebruik van de oude kazerne. Leerwerkbedrijf SMILE, dat ook in de kazerne gevestigd was, is inmiddels verhuisd naar een andere locatie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In grond langs de Vinkenpolderweg in Alblasserdam is een kleine hoeveelheid perfluoroctaanzuur (PFOA) aangetroffen. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een bodemonderzoek. De gehalten van de giftige stof variëren tussen 2,8 en 6,8 ug/kg.ds (microgram per kilogram). De risicogrens, door RIVM opgesteld, bedraagt voor woningen met een tuin 674 (ug/kg.ds) en voor wonen met moestuin 389 (ug/kg.ds). “Dus de aangetroffen hoeveelheid is verwaarloosbaar en vormt geen risico voor de volksgezondheid,” zo laat de gemeente Alblasserdam in een reactie weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.