ALBLASSERDAM – Voor de Alblasserdamse Ivanka Besirevic-Curcic hoeft het allemaal niet zo, de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing. “Die schijnwerpers vind ik niets, laat mij maar gewoon mijn werk doen. Maar Femy, mijn leidinggevende, vindt dat ik het verdien. ‘Jij gunt iedereen altijd alles, nu ben jij aan de beurt’, zei zij.”

“Ergens is het natuurlijk wel leuk, die waardering. Blijkbaar zien mensen wat je doet, dat doet me goed. Inmiddels ben ik wel aan het idee gewend dat ik toch echt kans maak op die titel.”

Donderdag 7 december 2017 strijdt Ivanka met vier andere schoonmakers om de landelijke titel. Voorafgaand aan de verkiezing bezocht de jury van de Golden Service Awards haar werkplek bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam. Vond ze het bezoek spannend? “Nee, eigenlijk helemaal niet. Het was een heel relaxt en positief gesprek, leuk!”

“Het jurylid stelde me ontzettend veel vragen. Hij wilde mijn werkplek zien en weten hoe ik werk. Hij vroeg zelfs of schoonmaken geen obsessie voor me is, omdat Femy hem blijkbaar had verteld dat ik zo betrokken ben. Tja, ik doe gewoon wat nodig is.”

Over haar kansen op de titel Schoonmaker van het Jaar denkt Ivanka eigenlijk niet zo na. “Het is gewoon afwachten. Op 7 december weten we het. Of ik ga juichen als ik win? Dat weet ik nog niet hoor, we zullen zien. Maar eigenlijk ben ik nu al een winnaar, want ik sta in de finale. Toch?”

Verkiezing
Donderdag 7 december vindt de landelijke Schoonmaker van het Jaar-verkiezing plaats in het Ketelhuis in Eindhoven. Op deze dag wordt uit tien genomineerden (5 per land) de Nederlandse en Belgische Schoonmaker van het Jaar gekozen. De verkiezing staat open voor alle schoonmaakbedrijven en eigen schoonmaakdiensten in Nederland en België.

Deel dit bericht via...