Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november, 2017

ALBLASSERDAM – Zaterdag  2 december 2017 treffen voetbalvereniging Alblasserdam en voetbalvereniging de Alblas elkaar in de competitie van de derde klasse C. Volgens de club een wedstrijd waar menig voetballiefhebber naar uitkijkt. “Een derby brengt altijd (gezonde) spanning en emotie met zich mee. Dat hoort bij de sport en bij de voetbalverenigingen. De verenigingen roepen op om de teams op sportieve wijze aan te moedigen. In het verleden is dit helaas weleens moeilijk gebleken,” zo laten beide clubs in een gezamenlijk persbericht weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij de bedrijven FNSteel aan de Rapenburg en Oceanco aan de Marineweg in Alblasserdam is in de afgelopen periode asbesthoudend straalgrit gebruikt. Dat meldt wethouder Arjan Kraijo in een brief aan de gemeenteraad van Alblasserdam. Volgens de beide bedrijven heeft de omgeving geen gevaar gelopen bij het gebruik van het besmette straalgrit. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De 22-jarige Sandra uit Alblasserdam, die sinds woensdag 29 november 2017 werd vermist, is weer terecht. De zus van de vrouw bedankt iedereen voor het meezoeken en meedenken. “Sandra is gevonden. Ze leeft, Verder weten we nog niets,” meldt de zus op Facebook. De politie riep mensen via sociale media en Burgernet op om naar Sandra uit te kijken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Maandag 4 december 2017 start DG Infra in opdracht van de gemeente met werkzaamheden om de veiligheid van voetgangersoversteekplaatsen te vergroten. Het gaat om de oversteken op de Van Hogendorpweg ter hoogte van winkelcentrum De Touwbaan en op de Rijnstraat ter hoogte van de Kievitstraat. Bij de voetgangersoversteek ter hoogte van winkelcentrum De Touwbaan wordt een drempel aangebracht en komen speciale borden om het doorgaande verkeer attent te maken op de oversteekplaats. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft deze week een bedrijfspand op het Nieuwland Parc in Alblasserdam voor drie maanden gesloten. Reden hiervoor is het feit dat begin oktober in het pand een hennepkwekerij met zo’n 800 hennepplanten en enkele honderden stekjes werd aangetroffen door de politie. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / KINDERDIJK – Huishoudens vanaf de West-Kinderdijk in Alblasserdam tot aan de Lekdijk tussen Kinderdijk in Nieuw-Lekkerland hebben in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 november 2017 een tijd zonder stroom gezeten. Oorzaak was een defect aan aan een middenspanningsstation. De storing begon om 03.30 uur en was rond 05.00 uur verholpen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Eerder deze week werd op deze site bekend gemaakt dat in één van de garageboxen aan de Savornin Lohmanweg, aan de kant van de Willem Dreeshof in Alblasserdam tot twee keer toe was ingebroken. Nu blijkt dat er ook bij een aantal andere garageboxen is ingebroken. Inmiddels heeft een derde gedupeerde gemeld. “Er is geen braakschade. Het is een vreemde en vervelende zaak,” zo meldt de gedupeerde. Uit de betreffende garages zijn tal van spullen gehaald. De politie is uiteraard op zoek de dader (s) en getuigen. Tips hierover zijn welkom bij de politie via het nummer 0900-8844. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op 23 september werd bij De Haan Verhuizingen de fototentoonstelling ‘240 jaar De Haan’ feestelijk geopend. De fraaie expositie, die in samenwerking met de Alblasserdamse Werkgroep Tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard is samengesteld, kan nu worden bezichtigd in bibliotheek AanZet aan de Ieplaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse atletiekvereniging AAA is met een aantal enthousiaste lopers een halve marathongroep gestart. Er is nog ruimte voor een aantal lopers die zich willen aansluiten bij deze groep. Doel van deze groep is om hardlopers die nog weinig ervaring hebben met het lopen van langere afstanden, maar heel graag een keer een halve marathon zouden willen lopen, te begeleiden naar het uitlopen van de Biesbosch halve marathon (2e week maart 2018). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De 79-jarige man die donderdagochtend 9 november 2017 gewond raakte bij een brand in zijn woning aan de Plantageweg in Alblasserdam, is tweeënhalve week na de brand alsnog overleden. Dat bevestigt de politie dinsdag 28 november 2017. De brand ontstond midden in de nacht en werd ontdekt door buren van de Alblasserdammer. De brandweer, die met spoed ter plaatse kwam, wist de man via het balkon uit de woning te halen en over te dragen aan ambulancepersoneel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 21-jarige man uit Alblasserdam is dinsdagochtend 28 november 2017 met zijn auto over de kop geslagen langs de Staalindustrieweg in Alblasserdam. De man reed richting Papendrecht en raakte, verblind door de laagstaande zon, een schrikblok in de berm ter hoogte van Nedstaal. De auto kwam op zijn kop terecht. De bestuurder wist op eigen kracht uit zijn voertuig te kruipen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Aannemer Timmer-Verzijl brengt in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december 2017 een asfaltdeklaag aan op de Oude Torenweg. Hiermee komt een einde aan de intensieve onderhoudswerkzaamheden aan de Oude Torenweg-Randweg. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden is de volledige route in de loop van zaterdagochtend 2 december weer open voor verkeer en zijn de omleidingsroutes niet meer van kracht. Wethouders Peter Verheij en Arjan Kraijo leggen de laatste hand aan dit project door te gaan asfalteren op zaterdagochtend 2 december om 00.00 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdagochtend 25 november heeft wethouder Peter Verheij samen met 2 fractiegenoten van SGP Alblasserdam, Stichting De Groene Long verrast met hulp bij het knotten in de griend aan de Blokweerweg. Aan het begin van deze werkzaterdag kreeg Verheij, samen met de vele andere nieuwe vrijwilligers, uitleg over de werkwijze van het knotten en over de veiligheidsaspecten. Het bestuur van Stichting De Groene Long laat weten bijzonder blij te zijn met de spontane hulp bij het in stand houden van dit unieke stukje natuur in Alblasserdam. Aan het begin van de middag werden alle vrijwilligers getrakteerd door de SGP’ers op zelfgemaakte pompoensoep. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Donderdag 23 en vrijdag 24 november 2017 is er ingebroken in één van de garageboxen aan de Savornin Lohmanweg, aan de kant van de Willem Dreeshof in Alblasserdam. Tot twee keer toe werden spullen uit de garage gehaald. Er werden onder meer velgen, banden, radio’s, een aggregaat en een verwarmer gestolen. De eigenaar is op zoek naar de dader (s) en naar mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de inbraken te maken kan hebben. De eigenaar is bereikbaar op het nummer 0654211073. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft besloten om tijdens de jaarwisseling 2017-2018 carbidschieten van 18.00 tot 2.00 uur ’s nachts toe te staan. Carbidschieten mag alleen, nadat de gemeente hiervoor toestemming heeft gegeven, op het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats. De gemeente realiseert zich dat mensen daar hun honden uitlaten en vraagt hondenuitlaters begrip voor dit tijdelijke ongemak. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.