ALBLASSERDAM – Richard Veen heeft afscheid genomen van Jeugdland Alblasserdam. De Damdorper was jarenlang één van de vaste vrijwilligers bij de kinderfeestweek die ieder jaar in de laatste week van de zomervakantie plaatsvindt. Richard was elf jaar lang bestuurslid en vindt het nu tijd om te stoppen. “Ik neem even een paar jaartjes rust. Ik kijk met heel veel plezier terug op een prachtige tijd. Het vrijwilligerswerk voor Jeugdland heeft mij persoonlijk erg verrijkt.”

De keuze was voor Richard niet makkelijk. “Die had ik niet 1, 2, 3 gemaakt. Toch vind ik het voor mezelf prettiger om nu even te stoppen. Loslaten zal ik nooit doen want de klik met Jeugdland is er nog wel. Ik zal het zeker gaan missen. Alles is trouwens in goed overleg en goede harmonie gegaan hoor.”

Richard is tevreden met hoe Jeugdland Alblasserdam zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Al in de ‘Oude Wipmolen-tijd’ was Richard actief in het bestuur en hij heeft het evenement in de afgelopen jaren zien groeien. “Dat is een kroon op het vrijwilligerswerk.”

Richard besluit: “Misschien is het wel goed om het eens van de zijlijn te bekijken. Ik wens het bestuur veel succes. Bedankt dat ik hier deel van mocht uitmaken.”

Het bestuur heeft Richard in de afgelopen week bedankt voor zijn jarenlange inzet.

 

In 2014.

Richard (rechts) bij Jeugdland 2016.

Richard (rechts) bij de opening van Jeugdland in 2011.

Vader Goris Veen, de zonen Edgar Veen en Richard Veen en kleindochter Melody bij de opening in 2013.

Richard bij de opening van Jeugdland 2014.

Richard Veen (links) in 2012 tijdens de in ontvangstname van een cheque van de Stichting Wielerronde Alblasserdam,

De organisatoren in 2011 met van links naar rechts: PR-man Richard Veen, Gonnie Verboom, Leo Huisman (Klokradio), (Soli Deo Gloria), Bert Slingerland (Soli Deo Gloria) André Huizer (Blokweer) en Bryan van Stenis (Landvast).

 

Burgemeester Bert Blase van Alblasserdam schonk in april 2011 150 euro aan Jeugdland. Organisator Richard Veen nam het bedrag met grote blijdschap in ontvangst. Blase wist met het verkopen van zijn boek In Statu Nascendi op de Eindhovense markt een bedrag van 800 bij elkaar te krijgen. De helft schonk hij aan een kinderkamp uit de wijk Stratum, de wijk waar de geboren Eindhovenaar opgeroeide en de andere helft wordt verdeeld onder de Alblasserdamse jeugd, waaronder dus Jeugdland.

 

 

Deel dit bericht via...