Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for oktober 6th, 2017

ALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam wil graag dat er een parkeerschijfzone komt bij het Zuiderstek en de Marineweg in het Damdorp. Een zogenoemde ‘blauwe zone’. De parkeergelegenheid op het Zuiderstek en de Marineweg staat volgens het college regelmatig vol met onder andere langdurig geparkeerde voertuigen van werknemers en bezoekers van Oceanco. Vanuit de buurt zouden over het parkeergedrag van de werknemers en bezoekers toenemende klachten zijn. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het recreatiegedeelte van het Alblasserdamse Lammetjeswiel – het gebied rond het strandje – is weer open voor honden en hun baasjes. Vanaf 1 oktober tot 1 mei mogen honden, op voorwaarde dat ze zijn aangelijnd, in het Lammetjeswiel lopen en – uiteraard zonder lijn –  zwemmen in de recreatieplas. De hond los laten lopen mag in het losloopgebied tussen het bruggetje bij de scouting en het bruggetje naar het recreatiegebied. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De Egyptische Suez Canal Authority (SCA) heeft een contract met scheepsbouwer IHC ondertekend voor het ontwerp en de bouw van twee zware custom-built 29.190kW snijkopzuigers. De schepen, met een totale lengte van 147,4 meter, hebben een maximale baggerdiepte van 35 meter. Daarnaast bieden ze plaats aan 73 personen. Uitgerust met één onderwater en twee binnenboord baggerpompen, zal het geïnstalleerde snijkopvermogen 4.800kW zijn. De snijkopzuigers worden in Nederland gebouwd en zullen naar verwachting in 2020 worden geleverd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Teus Stam wordt binnenkort op de ledenvergadering van de ChristenUnie Alblasserdam voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De 61-jarige Stam draait al vele jaren mee in de ChristenUnie, niet alleen plaatselijk maar ook in het Waterschap Rivierenland. Hij was jarenlang bestuurslid en lid van de schaduwfractie van de ChristenUnie en zit sinds oktober 2012 in de Alblasserdamse gemeenteraad. In 2014 was Stam ook al lijsttrekker van de partij. Hij volgde toen Arjan Zwaan op. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.