Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for oktober 2nd, 2017

NIEUW-LEKKERLAND –  Zaterdag 30 september 2017 heeft de Hervormde Gemeente Nieuw-Lekkerland (Dorp) een gemeentedag gehouden. Met zo’n 600 leden is een actief middagprogramma gehouden binnen het thema ‘vele leden, een lichaam’. Een van de hoogtepunten was het vullen van een grote vorm, uitgezet in het weiland van gemeentelid en boer Leo de Jong. Met verbaasde gezichten werden alle gemeenteleden samengebracht en met een drone gefotografeerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De deelnemers aan het jaarlijkse hardloopevenement van het Diabetes Fonds in Rotterdam, hebben 115.002 euro opgehaald voor onderzoek naar de ziekte. Het gaat om een recordbedrag. Ruim tweehonderd mensen, onder wie patiënten, hulpverleners, onderzoekers, familieleden en vrienden deden zaterdag mee aan de vijfde editie van de DiaBeatit Run. Ook het team ‘Shae en Luna SugarFriends’, met deelnemers uit Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland deed weer mee. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft zondag 1 oktober 2017 een man aangehouden voor het bezit van cocaïne en hennep. Agenten kregen zondagmiddag een melding binnen over huiselijk geweld in een woning achter het Makado in Alblasserdam. De melding werd door een buurtbewoner gemaakt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In een bedrijfspand op het Nieuwland Parc in Alblasserdam is maandagmiddag 2 oktober 2017 een hennepkwekerij aangetroffen. Op de bovenverdieping stonden meer dan 800 grote hennepplanten. Daarnaast werden er ook nog eens honderden hennepstekjes aangetroffen. De kwekerij wordt momenteel ontmanteld. Alle planten worden ter plaatse en onder toeziend oog van de politie vernietigd. De stroom was illegaal afgetapt. Er is nog niemand aangehouden. Het pand werd gehuurd. De eigenaar wist van niets. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Dominee R. Bakker heeft zaterdag 30 september 2017 intrede gedaan in de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland (OGGiN) te Kinderdijk in Alblasserdam. Daarmee heeft de gemeente, na twintig jaar vacant te zijn geweest, weer een eigen predikant. Zaterdagochtend vond de bevestigingsdienst plaats en in de middag werd de intrededienst gehouden. Beide diensten waren zo drukbezocht, dat een deel van de auto’s op het verderop gelegen Merconterrein geparkeerd moest worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagochtend 2 oktober 2017 een boze klant de toegang tot autogarage Kwikfit aan de Kelvinring in Alblasserdam ontzegd. De man was laaiend en wilde verhaal halen bij de medewerkers van het bedrijf. Een aantal politiewagens kwam ter plaatse om de boel te sussen. De politie heeft de man weggestuurd en geadviseerd om het conflict via de klantenservice van het bedrijf op te gaan lossen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 7 oktober 2017 wordt de Molenloop van de Alblasserdamse Atletiekvereniging gehouden. Er zijn dit jaar diverse parcours uitgezet; 10 Engelse mijlen en 5 Engelse mijlen.  De kidsrun is gratis. “Hiermee willen we, net als bij onze trainingen, het bewegen door de kinderen laagdrempelig maken” aldus Jos de Rooij, motor achter deze loop. “Door een financiële bijdrage van McDonald’s uit Alblasserdam kunnen we loop voor de kinderen gratis houden en hebben we voor de eerste 50 kinderen die finishen een prachtig aandenken.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.