Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september, 2017

NIEUW-LEKKERLAND – Het was zaterdag 30 september 2017 feest op korenmolen De Regt langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Gevierd werd dat Jan Cornelis de Vries (78)  al zestig jaar molenaar is. De heer De Vries werd door Gé Zandvliet, voorzitter van de Stichting Herstel Korenmolen de Regt, in het zonnetje gezet. Verder bedankte de voorzitter de heer De Vries voor al zijn inzet voor korenmolen de Regt in de afgelopen jaren. “Zonder de inzet van Jan hadden we geen kap op deze molen gehad.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vrijdagmiddag 29 september 2017 is bij Landvast aan de Haven in Alblasserdam een zo goed als nieuwe Cortina U4 fiets gestolen. De moeder van de 12-jarig eigenaresse roept mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de diefstal te maken kan hebben op om zich te melden. Dit kan via Facebook en via de politie op het nummer 0900-8844. De fiets is donkerblauw, heeft een oranje 12GO-sticker en heeft een kleine deuk in het achterspatbord. Ziet u de fiets? Meld het. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse EHBO-vereniging houdt dinsdag 3 oktober 2017 een inloopavond in de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 in Alblasserdam. Tijdens deze inloopavond is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de normale lesavond. Daarnaast is het mogelijk om een kijkje  te nemen achter de schermen bij de LOTUS-slachtoffers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De 110 meter lange Jubilee (Y714), het grootste jacht dat ooit door Oceanco in Alblasserdam is gebouwd en in februari 2017 te water werd gelaten, heeft in de afgelopen maanden drie prestigieuze ‘awards’ gewonnen. Het miljoenenjacht won bij de Word Yacht Trophies de ‘Yacht of the year award’ voor jachten van 82 meter en langer. Verder won het bij de jachtenshow in Monaco de ‘Finest superyacht award’ en de ‘Exterior Design Award’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De zusjes Nadia (13) en Mila (8) Pieplenbosch uit Alblasserdam zijn dit weekend beiden Nederlands kampioen karate geworden. Het karatetoernooi werd gehouden in Rotterdam. Op het onderdeel kata (schijnvechten) wist Mila de eerste gouden medaille op haar naam te zetten. Later in de ochtend bemachtigde Mila op het onderdeel kumite (vrijvechten) het zilver. Haar zus Nadia wist in de categorie 12-13jarigen ook goud te pakken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Een opvallende stunt vrijdagmiddag 29 september 2017 bij de molens van Kinderdijk. Zeventig breakdancers uit Nederland, maar ook uit België, Frankrijk, Italië en Brazilië, reisden af naar Kinderdijk om geschiedenis te komen schrijven. De breakdancers voerden op pontons in het water een halve minuut lang tegelijkertijd de ‘windmill’ uit. Daarmee werd een wereldrecord gevestigd. ‘The Windmill’ is een draaiende beweging waarbij de benen in de lucht roteren en het bovenlichaam over de grond draait. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Rijkswaterstaat werkt in het weekend van 29 september tot maandag 2 oktober ’s nachts in de Noordtunnel bij Alblasserdam. Tijdens de afsluitingen vervangt tunnelbeheerder Rijkswaterstaat een groot aantal installaties in de tunnel.  De tunnel is tijdens deze werkzaamheden ’s nachts in beide richtingen afgesloten. Ook de opritten S21 Hendrik Ido Ambacht en S22 Alblasserdam zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de N915 (Brug over de Noord). Rijkswaterstaat meldt: “Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 15 minuten.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Dertig ondergrondse containers, die momenteel al in gebruik  zijn in Alblasserdam, worden nog voor het einde van het jaar verplaatst naar een geschiktere locatie in het Damdorp. “Omdat straks bijna iedereen er gebruik van gaat maken, heeft de gemeente de locaties van de containers tegen het licht gehouden en een nieuwe indeling gemaakt,” zo laat de gemeente vrijdag 29 september 2017 in een persbericht weten.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – SGP Alblasserdam organiseert een fotowedstrijd rondom het thema ‘dorps karakter’. Alblasserdammers kunnen vanaf heden foto’s insturen van karakteristieke gebouwen, kerken, bedrijven, sfeerbeelden of landschappen die kenmerkend zijn voor Alblasserdam. De foto’s worden gebruikt bij het samenstellen van een spel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Met een uurtarief van 28 euro exclusief btw blijft hoveniersbedrijf Budget Groenprojecten uit Alblasserdam onder de marktprijs. Jan-Willem van den Breevaart, eigenaar van het bedrijf vertelt: “Na bijna 1,5 jaar gedraaid te hebben wil ik in deze advertorial voornamelijk focussen op de aanleg van tuinen. Door een moderne strategie die lage overheadkosten realiseren kan ik het  uurtarief onder de marktprijs houden! Er wordt  een uurtarief gerekend van 28 euro ex btw.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zo’n vijftig kinderen hebben woensdag 27 september 2017 meegedaan aan de obstakelloop in recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De loop werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Alblasserdam, Jeugd-Punt en het Alblasserdams, Beweeg & Cultuur team. Wethouder Dorien Zandvliet gaf het startsein van de ‘obstacle run’. De kinderen moesten zeven obstakels trotseren. Na enig oefenen ging de wedstrijd van start. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De vrienden Gijs en Winston van 10 en 11 jaar oud uit Alblasserdam, die woensdag 27 september vanaf 16.30 uur vermist werden, zijn weer terecht. Ze waren de tijd vergeten. Dat meldt de politie om 19.15 uur. Alblasserdammers werd via sociale media verzocht om uit te kijken naar de jongens, die niet thuis gekomen waren na het verkopen van kinderpostzegels. Alle ‘meezoekers’ worden bedankt. De jongens zijn door de politie thuisgebracht.

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 7 oktober 2017 wordt in het Alblasserdamse ijsclubgebouw aan het Kortland 40a een verwendag voor (ex) kankerpatiënten georganiseerd. De organisatie is voor de elfde keer in handen van pedicure Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ uit Alblasserdam. Een dertiental vrijwilligers gaan er 7 oktober alles aan doen om 35 mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is dinsdagavond 26 september 2017 met spoed uitgerukt voor een benzine(achtige) lucht bij de woningen aan de Koningin Wilhelminaweg (achter de Alblashof) in Alblasserdam. Diverse mensen vertelden last te krijgen van de doordringende lucht, die in de ochtend ook al was waargenomen. De brandweer heeft metingen verricht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alblasserdam van 26 september 2017 is Jan Mark ten Hove (31) benoemd en geïnstalleerd als burgerlid. Dit betekent dat Jan Mark van heden namens de SGP deel zal nemen aan de commissies van de gemeenteraad. “Het lijkt me een enorme uitdaging om deel te nemen aan de politieke besprekingen in ons mooie dorp Alblasserdam”, aldus Jan Mark. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.