ALBLASSERDAM – De toestand van de 2-jarige jongen die maandag 31 juli 2017 te water raakte in de Middelwetering achter de Adriaan van Ostadelaan in Alblasserdam is nog steeds erg zorgelijk. De peuter heeft er een longontsteking bijgekregen en ligt aan de hart-longmachine. Dat laten kennissen van de familie dinsdag weten.

Te water
De dreumes, die afgelopen maand twee jaar is geworden, was maandagochtend even na 11.00 aan de aandacht ontsnapt en naar de waterkant bij de Middelwetering gelopen. Een buurtbewoner vertelt: “Hij is met zijn nieuwe speelgoed van zijn verjaardag naar de waterkant gelopen en is daar in de sloot gevallen. Zijn moeder zag het speelgoed drijven en vond niet veel later haar kind in het water.” Hoe lang het kind precies in het water heeft gelegen, is niet bekend.

Spoedtransport
De 2-jarige werd door zijn moeder naar de nabijgelegen woning gebracht. Niet veel later werden de hulpdiensten gealarmeerd. Twee ambulances, diverse politiewagens, een traumahelikopter en burgerhulpverleners kwamen met spoed ter plaatse. In de woning werd door de hulpverleners alles op alles gezet om het kind in leven te houden en klaar te maken voor vertrek naar het ziekenhuis. Na de behandeling in de woning werd de peuter onder politiebegeleiding en begeleiding van een arts van het Mobiel Medisch Team naar het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Zorgelijk
De politie noemde maandag de toestand van het kind ‘kritiek’. Inmiddels is de situatie stabieler, maar nog steeds ‘zeer zorgelijk’. Zeker nu bekend is dat er sprake is van een longontsteking. De uitslagen van de andere (hersen)scans en onderzoeken bij de jongen worden later deze week verwacht.

Hopen en bidden
Veel buurtbewoners en mede-Alblasserdammers leven mee met de familie van de jongen. Ook de wijkagenten van Alblasserdam laten weten mee te leven. “Verschrikkelijk nieuws! Hopen en bidden voor nu en een spoedig herstel gewenst! Diep respect voor de ambulancedienst en de agenten van Drechtsteden Buiten,” schrijven de agenten op Twitter.

Steunbetuigingen
Ook via de andere (sociale) media betuigen tientallen mensen hun steun. “Heel veel sterkte voor de ouders en het kindje,” schrijft Erik Bijmolt op Facebook. Marielle Kallewaard schrijft: “Sterkte, een ouders grootste nachtmerrie. Hopelijk komt het goed met het manneke.” En buurtbewoonster Monique Houwing schrijft: “Heel veel sterkte voor jullie gezin, familie en andere betrokkenen. Hoop dat alles goed mag komen!”

Deel dit bericht via...