Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli, 2017

ALBLASSERDAM – In het pand op de Dam in Alblasserdam waar tot voor kort de Rabobank gevestigd zat, is afgelopen weekeinde ingebroken. De inbraak, die via de achterkant van het pand werd gepleegd, werd maandag 31 juli 2017 ontdekt. Er is onder meer gereedschap buitgemaakt. Het voormalige Rabobank-pand wordt momenteel omgebouwd tot horecagelegenheid. Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de inbraak te maken kan hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

PAPENDRECHT – De Forensische Opsporing start maandag 31 juli met het sporenonderzoek naar de woningbrand aan de Stellingmolen in Papendrecht. Toch is er vooruitlopend op dit onderzoek al een vermoeden dat er sprake is van brandstichting. Dat meldt de politie maandag. De politie komt graag in contact met getuigen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 2-jarige jongen is maandagochtend 31 juli 2017 te water geraakt in een sloot achter de Adriaan van Ostadelaan in Alblasserdam. Rond 11.20 uur werd de peuter aangetroffen en werden politie, ambulance en traumahelikopter gealarmeerd. De jongen is in zijn woning behandeld en is daarna per ambulance, onder politiebegeleiding naar het (kinder)ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Zijn toestand is zeer kritiek. Hoe de peuter in de sloot terecht kon komen, wordt nog onderzocht. Foto’s: Henrico Hoogland en Alblasserdamsnieuws.nl. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

PAPENDRECHT – Zaterdagavond 29 juli 2017 heeft brand gewoed in twee woningen aan de Stellingmolen in Papendrecht. Vier andere woningen liepen schade op door de brand. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich nog verder verspreidde. Er raakte niemand gewond. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert verstuurd. Ook een deel van de Alblasserdammers kreeg deze waarschuwing. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een bestelwagen en een personenauto zijn zaterdagmiddag 29 juli 2017 frontaal op elkaar gebotst op De Helling in Alblasserdam. Daarbij raakten twee personen gewond.  Eén van hen is ter plaatse behandeld; de ander is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie zoekt uit hoe het ongeval kon gebeuren. De bestuurder van de bestelwagen verklaarde dat hij door een klapband op de andere weghelft was beland.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het Alblasserbos bij het Kortland in Alblasserdam wordt uitgedund. Medewerkers van Staatsbosbeheer zagen deze week oude populieren uit het bos. “De bomen worden gekapt omdat deze aan het eind van hun levenscyclus zijn en zodoende gevaar opleveren voor de wandelaar op het onderliggende pad,” laat boswachter Jeroen den Hartog van Staatsbosbeheer weten.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een jongen is vrijdag 28 juli 2017 gewond geraakt, nadat hij ter hoogte de brug tussen het Kortland en het Van Goghplantsoen in Alblasserdam ten val kwam met zijn fiets. De jongen had veel last van zijn enkel / been en kon niet meer verder. Omstanders belden 112. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse voor hulp. De jongen is met een gespalkt been meegenomen. Een foto in het ziekenhuis moet uitwijzen of er sprake is van een (enkel) fractuur.
Update: In het ziekenhuis bleek er sprake te zijn van drie botbreuken. De jongen is inmiddels geopereerd en is herstellende. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alblasserdam heeft vrijdag 28 juli 2017 enige tijd bekneld gezeten in de cabine van zijn gekantelde vrachtwagen. De Damdorper reed voor het bedrijf G. M. Damsteegt uit Oud-Alblas met een lading grond en kantelde op de A27 bij Lexmond na een uitwijkmanoeuvre. De vrachtwagen viel tegen de vangrail. Van de cabine bleef niet veel over.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In oktober 2017 ruimt de gemeente Alblasserdam algemene graven die meer dan 20 jaar geleden zijn uitgegeven. De stoffelijke resten worden overgebracht naar een anoniem verzamelgraf op de begraafplaats. Nabestaanden kunnen ook aangeven dat ze willen herbegraven of cremeren. Het ruimen van de graven gebeurt door een deskundig bedrijf. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De uitslagen van de keuring, stoelendans, loterij en het ringrijden van de Paardenmarkt, die woensdag 26 juli 2017 in Alblasserdam werd gehouden zijn bekend. De prijzen van de loterij zijn vanaf heden af te halen bij Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdag 26 juli 2017, op de dag van de jaarlijkse Paardenmarkt, een alcoholcontrole gehouden op De Helling in Alblasserdam. 424 bestuurders moesten blazen. Drie personen bleken meer alcohol op te hebben dat is toegestaan. Zij mochten niet verder rijden en krijgen een boete. Eerder op de dag werd een algemene verkeerscontrole gehouden ter hoogte van Hotel Kinderdijk in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De jaarlijkse Paardenmarkt in Alblasserdam is woensdag 26 juli 2017 afgesloten met het ‘hippisch festijn’ op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan. Hoogtepunt van de avond was het optreden van het showteam Josh Clements. Vele honderden mensen zagen vanaf de zijkant van het veld toe hoe er met vuur gespuwd werd en hoe ridders lansen braken. Verder was er een roofvogelshow en werd er ring gestoken. De avond werd afgesloten met de stoelendans met paarden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Paardenmarkt in Alblasserdam is woensdagochtend 26 juli 2017 zonnig van start gegaan. De eeuwenoude markt rondom de Kerkstraat begon rond 08.00 uur. Handelaren namen ruim vijftig paarden en pony’s mee. De politie zag toe op het welzijn van de dieren.  Verder waren er tal van kraampjes, konden er loten worden gekocht en kon er een rondrit worden gemaakt in de paardentram. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een man uit Bleskensgraaf is woensdagmiddag 26 juli 2017 in een sloot gereden bij Nieuw-Lekkerland. De man reed op het fietspad tussen de Broekmolen langs de Oude Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland en De Donk in Streefkerk. Door onbekende oorzaak schoot hij van het asfalt en kwam deels in de sloot terecht. Een boompje voorkwam dat de man en zijn wagentje helemaal in de sloot belandden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een werkbus, die geparkeerd stond op de T-kruising Van Lennepstraat / Kortland in Alblasserdam is flink beschadigd geraakt. De veroorzaker heeft geen gegevens achtergelaten. Het voorval vond waarschijnlijk tussen donderdag 20 juli en zondag 23 juli plaats. De eigenaar wil via een getuigenoproep alsnog achterhalen wie de schade heeft veroorzaakt. De veroorzaker en eventuele getuigen kunnen zich melden via het nummer 06-20630652. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.