ALBLASSERDAM – Het aanpassen van de te steile, net aangelegde verkeersdrempel in de Plantageweg in Alblasserdam heeft in het totaal 6465 euro gekost. Dat meldt portefeuillehouder Peter Verheij in een raadsmemo, naar aanleiding van vragen hierover van de Partij van de Arbeid . De gemaakte meerkosten zijn voor rekening van de gemeente Alblasserdam.
Begin mei werd een gedeelte van de Plantageweg in Alblasserdam opnieuw bestraat en werd er een verkeersdrempel aangebracht ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats voor het complex De Alblashof. Verheij meldt: “Deze drempel is in het lopende werk niet goed aangebracht, waardoor er klachten vanuit de samenleving kwamen.”

Terechte klachten
Nader onderzoek wees uit dat deze klachten terecht waren. De drempel was op een hoogte van 140 mm aangebracht in plaats van de voorgeschreven 80 mm hoog. “Dit is bij de oplevering niet als onjuist opgemerkt. De oorzaak was te vinden in het verhang naar een aanwezige trottoir kolk. Om aansprakelijkheden te voorkomen is daarom de drempel aangepast, waarbij het noodzakelijk was de gehele afwatering richting de kolk, maar ook de kolk zelf aan te passen,” aldus Verheij.

Kosten
De aanpassing kostte volgens Verheij in het totaal 6.465 euro. “In deze kosten zit de extra inzet van verkeersregelaars. De helft bestond uit de werkzaamheden die in de oorspronkelijk aanbieding zouden zijn uitgevoerd als de juiste hoogte was aangehouden. De reële meerkosten komen door deze inschattingsfout uit op ongeveer 3.465 euro,” aldus Verheij.

Past
De werkzaamheden waren gegund voor 17.785 euro. Door de extra ingreep komt het nu neer op 24.250 euro. Verheij besluit: “Door de aanzienlijk goedkopere aanbesteding past dit ruimschoots binnen het voor deze werkzaamheden beschikbaar gestelde krediet van 60.000 euro.”

Deel dit bericht via...